ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με δυο νεκρούς...

epithesi_autoktonias_sto_afganistan_300_190
Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί...
σκοτώθηκαν - Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κοντά στο πακιστανικό και το ινδικό προξενείο, ενώ ακούγονται πυρά

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που συνοδεύτηκε από πυρά κοντά στο πακιστανικό προξενείο του Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και δηλώσεις πηγών των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κοντά στο πακιστανικό και το ινδικό προξενείο, ενώ ακούγονται πυρά.

«Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο προξενείο του Πακιστάν, αλλά «δεν είμαστε βέβαιοι για τον στόχο».

Η επίθεση πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την πρώτη τετραμερή διάσκεψη με τη συμμετοχή της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν στο Τζαλαλαμπάντ σε μία προσπάθεια για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και του ταλιμπάν, οι δυνάμεις των οποίων έχουν εξαπολύσει επίθεση σε ολόκληρη τη χώρα από την αρχή του περασμένου έτους, εκμεταλλευόμενες τον τερματισμό της πολεμικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Λίγες δεκάδες μέτρα χωρίζουν τα προξενεία της Ινδίας και του Πακιστάν στο Τζαλαλαμπάντ.

Η Ινδία, ο μεγάλος αντίπαλος του Πακιστάν στην περιοχή, δέχθηκε επιθέσεις στις αρχές του μήνα κατά διπλωματικών και στρατιωτικών της στόχων.


protothema.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.