ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τουρκία: Ντου σε εργοστάσιο που έφτιαχνε «μαϊμού» σωσίβια

ntou_se_ergostasio_pou_eftiaxne_swsibia_300_190
Εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε σωσίβια τα οποία δεν επέπλεαν και πωλούνταν σε πρόσφυγες που ταξίδευαν προς την Ελλάδα ανακάλυψε στη Σμύρνη η τουρκική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 1.263 σωσίβια, τα οποία ήταν γεμισμένα με υλικό που δεν επιπλέει στο νερό, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των ανθρώπων που θα τα φορούσαν και πιθανόν θα έπεφταν στη θάλασσα στη διάρκεια μιας θαλασσοταραχής.

Το γεγονός έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, καθώς τα τελευταία 24ωερα μόνο έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου περισσότεροι από 30 άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο, ενώ στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 3.000 άνθρωποι.



Επίσης, καθημερινά τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια με αμφίβολη ασφάλειας σκάφη και προορισμό τα ελληνικά νησιά, ως πρώτο βήμα στο ταξίδι τους για την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του «Guardian», οι έρευνες της τουρκικής αστυνομίας ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν νεκροί πρόσφυγες οι οποίοι φορούσαν σωσίβια τα οποία φαινόταν ότι ήταν ανασφαλή ή ακόμη και απομιμήσεις αληθινών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αρκετές φορές οι ρεπόρτερ της στη διάρκεια των ερευνών τους για την προσφυγική κρίση, βρέθηκαν μπροστά σε πωλητές σωσιβίων που ήταν απομιμήσεις αληθινών. 


Το σχόλιο Κουμουτσάκου για τα «μαϊμού» σωσίβια στην Τουρκία
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.