ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυτές είναι οι τρεις προτάσεις του Τσίπρα για το Ασφαλιστικό...

tris_protasis_gia_asfalistiko_tsipras-25-1-16
Με τρεις τουλάχιστον νέες προτάσεις θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση...
που θα έχει στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους του ΤΕΕ Γ. Στασινό, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφού ο Αλέξης Τσίπρας επισημάνει την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού ώστε να καταστεί βιώσιμο, πράγμα για το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη γιατί έχει χρέος απέναντι στην κοινωνία και τον ελληνικό λαό, θα προχωρήσει στην παρουσίαση τριών νέων ιδεών τις οποίες θα προτείνει στους τρεις εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων.

-Η πρώτη πρόταση θα αφορά στους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους επιστήμονες για τους οποίους ο κατώτερος μισθός επί του οποίου θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα είναι ο κατώτερος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη των 586 ευρώ, αλλά το χαμηλότερο όριο που ισχύει για τους αγρότες, δηλαδή τα 484 ευρώ, που σημαίνει ελάφρυνση κατά 27 ευρώ το μήνα σε σχέση με την αρχική πρόταση.

Ο Κατρούγκαλος ετοιμάζει αλλαγές στο Ασφαλιστικό...


Η δεύτερη πρόταση είναι η μείωση του ποσοστού των εισφορών για το τμήμα από τις 12.000 ως τις 20.000 στο 15% αντί 20%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ως 12.000 ευρώ εισόδημα είναι κερδισμένοι από το νέο τρόπο υπολογισμού, γιατί πληρώνουν μικρότερες εισφορές.

-Τρίτη αλλαγή είναι ένας νέος τρόπος υπολογισμού για τα εισοδήματα πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση τα εισοδήματα πάνω από 20.000 και ως 70.000 ευρώ θα χωριστούν σε διάφορα κλιμάκια και οι εισφορές θα υπολογίζονται στη βάση των σημερινών εισφορών προσαυξανόμενες κατά ένα συντελεστή ο οποίος θα ξεκινάει από 30% και μπορεί να φτάνει ακόμα και στο 100%.

Ο διπλασιασμός δεν φέρνει ιδιαίτερα υψηλή επιβάρυνση, αφού σε κάποιες περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών σημαίνει ότι αυξάνονται από 3,5 ως 4% στο 7% ως 8% του εισοδήματος.

Τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα ως 12.000 ευρώ οι εισφορές παραμένουν στο 20% του εισοδήματος, αφού το τελικό ποσό που πληρώνουν είναι μικρότερο από αυτό που πληρώνουν σήμερα.

newsit.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.