ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το πράσινο τσάι προστατεύει από τον καρκίνο

kata_tou_karkinou_prasino_tsai_15-6-16
Η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να ελαττώσει τον... κίνδυνο αναπτύξεως ορισμένων καρκίνων του αίματος, αλλά πρέπει κανείς να πίνει αρκετά μεγάλες ποσότητες – περίπου 5 φλιτζάνια την ημέρα, αναφέρουν ιάπωνες ερευνητές.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως καρδιοπάθειας και θανάτου από αυτήν, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρ Τόρου Ναγκανούμα, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τοχόκου.

Στην νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας», ο δρ Ναγκανούμα και οι συνεργάτες του συνέλεξαν στοιχεία για την κατανάλωση τσαγιού από περισσότερους από 41.000 εθελοντές, ηλικίας 40 έως 79 ετών.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους εθελοντές τους επί εννέα χρόνια, καταγράφοντας τα κρούσματα καρκίνων του αίματος, του μυελού των οστών και του λεμφικού συστήματος (όπως το μυέλωμα και το λέμφωμα).

Συνολικά, 157 από τους εθελοντές ανέπτυξαν κάποιον από αυτούς τους καρκίνους.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, ο κίνδυνος αναπτύξεως αιματολογικών καρκίνων ήταν κατά 42% χαμηλότερος στους εθελοντές που έπιναν 5 ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, σε σύγκριση με όσους έπιναν 1 φλιτζάνι ημερησίως ή λιγότερο.

Αντίστοιχα, ο κίνδυνος αναπτύξεως καρκίνων του λεμφικού συστήματος ήταν μειωμένος κατά 48%.

Η προστατευτική δράση του πράσινου τσαγιού παρέμεινε αναλλοίωτη ακόμα και όταν οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στην ανάλυσή τους διάφορους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη τέτοιων καρκίνων, όπως το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ και η κατανάλωση ψαριών και προϊόντων σόγιας.

Επιπλέον, το πράσινο τσάι φάνηκε να ασκεί προστατευτική δράση ακόμα και στους παχύσαρκους εθελοντές – εύρημα ιδιαιτέρως σημαντικό, κατά τον δρα Ναγκανούμα, «εάν αναλογιστεί κανείς ότι η παχυσαρκία αποτελεί στην πραγματικότητα παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων καρκίνων».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.