ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

"Έφυγε" από τη ζωή η πρώτη γυναίκα οδηγός της Formula 1...

efige_i_prwti_gunaika_odigos_tis_formula1_300_190
H Maria Teresa de Filippis, η πρώτη γυναίκα...
που συμμετείχε σε Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 πέθανε σε ηλικία 89 ετών.


Η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στην F1 πέθανε χθες, 9/1, στα 89 της. Είχε γεννηθεί στη Νάπολη στις 11 Νοεμβρίου του 1926. Η Ιταλίδα εκκίνησε σε τρία Grand Prix το 1958, και μέχρι το 1975 όταν η συμπατριώτισσά της Lella Lombardi έτρεξε στο GP της Νότιας Αφρικής η de Filippis ήταν η μόνη γυναίκα που είχε ποτέ αγωνιστεί στην Formula 1.

Η de Filippis τερμάτισε μόνο στο πρώτο από τα GP που συμμετείχε, στο Spa το ’58, στην 10η θέση. Νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε αποτύχει να προκριθεί στο GP του Monaco, με την μια Maserati 250F, ενώ το ίδιο συνέβη και τον επόμενο χρόνο όταν ξαναπροσπάθησε με μία Porsche.

Αποχώρησε από το σπορ μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της ομάδας της Jean Behra, έναν χρόνο αργότερα. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της το 2006: «Πολλοί φίλοι χάνονταν».

Η ενασχόλησή της με τους αγώνες ξεκίνησε έπειτα από ένα στοίχημα μεταξύ των αδερφών της, για το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να οδηγήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει στην πρώτη της συμμετοχή με ένα Fiat 500.

Η de Filippis, όπως η ίδια είχε πει, αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις από τους άνδρες στο σπορ, αν και η μόνη φορά που η προκατάληψη έγινε καταφανής και χειροπιαστή ήταν στην Γαλλία: «Ο αλυτάρχης του αγώνα είπε ότι το μόνο κράνος που θα πρέπει να φορά μια γυναίκα είναι το σεσουάρ του κομμωτηρίου. Ήταν η μόνη φορά που μου απαγορεύτηκε να αγωνιστώ», είχε αποκαλύψει το 2006 η Maria Teresa de Filippis. «Εκτός από αυτό το περιστατικό, δεν είχα αντιμετωπίσει εμπόδια. Μόνο την έκπληξη, την οποία προκαλούσαν οι επιτυχίες μου».

Η de Filippis έκανε οικογένεια, και ασχολήθηκε ξανά με τον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου όταν το 1979 κλήθηκε να συμμετάσχει στην διεθνή λέσχη των βετεράνων οδηγών Grand Prix, της οποίας έγινε αντιπρόεδρος το 1997 και με την αλλαγή της χιλιετηρίδας χρίστηκε επίτιμη πρόεδρος.


newsit.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.