ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ν. Αναστασιάδης: «Επανένωση μέχρι το τέλος της πενταετίας μου»

tin_epanenosi_tis_kiprou_egguate_o_anastasiadis-1-12-16
Τη βεβαιότητα για επανένωση της Κύπρου μέχρι το τέλος της διακυβέρνησης του εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Ο Πρόεδρος ο οποίος μιλούσε στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ διαβεβαίωσε συγκεκριμένα τους παρευρισκόμενους ότι στο τέλος της πενταετίας θα νοιώθουν πάλι περήφανοι γιατί επιτέλους, όπως είπε, «παραδίδουμε μια επανενωμένη πατρίδα, μια πατρίδα που θα εγγυάται το μέλλον, μια ευημερούσα χώρα, μια ευρωπαϊκή καθ` όλα σύγχρονη πατρίδα».


Εκτενείς ήταν οι αναφορές του Προέδρου στο Κυπριακό και στις προσπάθειες για επίλυση του, επαναλαμβάνοντας ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος απομένουν ωστόσο πολλά ακόμα για τα οποία πρέπει να γίνει σημαντική δουλειά. Υπέδειξε μάλιστα ότι ακόμα και όταν υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία «δεν μπορεί να αποταθείς στον κυπριακό λαό να ζητάς την έγκριση ενός σχεδίου όταν δεν έχεις έτοιμο το ταμείο που θα αφορά είτε αποζημιώσεις, είτε ανοικοδόμηση, είτε μετακίνηση πληθυσμών, στέγαση κλπ». 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στάθηκε και στην ενεργή συμμετοχή της ΕΕ στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, για πρώτη φορά, όπως είπε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.