ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μέρκελ για το δυστύχημα: Είμαι συγκλονισμένη

merkel_gia_distixima_eimai_sigklonismeni-9-2-16
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε «συγκλονισμένη» από τη μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο τοπικών τρένων στη νότια Γερμανία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους ενώ δεκάδες τραυματίσθηκαν.

«Είμαι συγκλονισμένη και θλιμμένη από αυτό το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα, η σκέψη μου πηγαίνει ιδιαίτερα στις οικογένειες των εννέα ανθρώπων που έχασαν σε αυτό τη ζωή τους», αναφέρει η καγκελάριος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζοντας επίσης την «πεποίθηση ότι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τα πάντα για να προσδιορίσουν τα αίτια αυτού του δυστυχήματος».

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Μεταφορών ανακοινώθηκε πως η σιδηρογραμμή επί της οποίας συγκρούσθηκαν τα δύο τρένα είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα πρόληψης αυτού του είδους των ατυχημάτων, ενώ προστίθεται πως τα μαύρα κουτιά θα επιτρέψουν να εξιχνιασθούν τα αίτια της σύγκρουσης.

«Έχουμε να κάνουμε με μια σιδηρογραμμή που διαθέτει το σύστημα PZB 90, αυτό το σύστημα εξασφαλίζει αυτόματα ότι τα τρένα δεν συγκρούονται μεταξύ τους, καθώς τα υποχρεώνει να φρενάρουν», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Δύο από τα τρία μαύρα κουτιά ανακτήθηκαν και το τρίτο αναμένεται να ανακτηθεί εντός της ημέρας. Από την ανάλυσή τους αναμένεται ότι θα διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος που σημειώθηκε κοντά στη λουτρόπολη Μπαντ Άιλινγκ.

«Οφείλουμε να περιμένουμε τα αποτελέσματα, οτιδήποτε άλλο θα ήταν εικασία», τόνισε ο υπουργός επιμένοντας ότι «προς το παρόν δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει για τα αίτια, για τον λόγο της σύγκρουσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο μηχανοδηγοί πιθανόν δεν είχαν ιδέα ότι δεν ήταν μόνοι, νωρίς το πρωί και μέσα στο σκοτάδι, πάνω σε αυτή τη σιδηρογραμμή που διασχίζει ένα δάσος.

«Τα δύο τρένα πρέπει να συγκρούσθηκαν με αυξημένη ταχύτητα. Σε αυτό το τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών είναι δυνατή μια ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Το τμήμα αυτό βρίσκεται σε μια στροφή με αποτέλεσμα οι δύο μηχανοδηγοί να μην είχαν οπτική επαφή», πρόσθεσε ο Ντόμπριντ.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.