ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Διώξτε τον καρκίνο περπατώντας

dioxte_perpatwntas_ton_karkino-18-2-16
Εκατοντάδες κρούσματα καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να αποτρέπονται κάθε χρόνο, εάν αρχίζαμε να περπατάμε καθημερινά με γρήγορο βήμα, αναφέρουν επιστήμονες από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου (WCRF).
 
Όπως λένε, ανάλογο όφελος έχουν κάθε είδους μετρίας εντάσεως δραστηριότητες, οι οποίες κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο γρήγορα - από το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα έως τον χορό.

Σύμφωνα με έκθεσή τους που έδωσαν στη δημοσιότητα, 45 λεπτά ήπιας δραστηριότητας την ημέρα θα μπορούσαν να αποτρέπουν ετησίως περισσότερο από το ένα στα δέκα κρούσματα καρκίνου του μαστού – δηλαδή στην Βρετανία θα καταγράφονταν κάθε χρόνο 5.500 λιγότερα κρούσματα και στην χώρα μας περίπου 500 λιγότερα (σε ετήσια βάση καταγράφονται αντιστοίχως 47.500 και πάνω από 4.500 νέα κρούσματα).

Αντίστοιχα, θα καταγράφοντας σχεδόν 12% λιγότερα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου - ή αλλιώς 4.500 λιγότερα στη Βρετανία και περίπου 400 λιγότερα στην χώρα μας.

Η φυσική δραστηριότητα συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας, η οποία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για αρκετές μορφές καρκίνου. 

Όπως σημειώνει η ομάδα του WCRF στην έκθεσή της, αυτό που έχει σημασία είναι η ώρα που περνάει κανείς ασχολούμενος με διάφορες φυσικές δραστηριότητες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αφιερώνει κανείς μισή ώρα ή τρία τέταρτα συνεχόμενα για να γυμνάζεται – ακόμα και σκόρπια δεκάλεπτα μέσα στην ημέρα είναι ωφέλιμα, αρκεί στο τέλος της να έχουν αθροιστεί τα 30-45 λεπτά που απαιτούνται.

Εκτός από το περπάτημα με γρήγορο βήμα, άλλες δραστηριότητες με αντικαρκινική δράση είναι η ποδηλασία, το κολύμπι με χαλαρό ρυθμό, ο χορός, η κηπουρική και το καθάρισμα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα.

Η επικεφαλής του επιστημονικού τομέα του WCRF δρ Ραίητσελ Τόμπσον λέει ότι με μικρές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα μας μπορούμε να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

«Υπάρχουν πλέον ισχυρά στοιχεία ότι η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου», λέει. «Ακόμα και μια σχετικά μικρή αύξησή της, μπορεί να προστατεύσει χιλιάδες ανθρώπους από τον καρκίνο. 

Και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται να γραφτεί κανείς σε κάποιο γυμναστήριο ή να αφιερώσει πολύ χρόνο – έστω και λίγο περπάτημα την ημέρα, μπορεί να κάνει την διαφορά».

ΠΗΓΗ: tanea.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.