ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ξεμπροστιάζουν την Κύπρο στην Κομισιόν για την κακοποίηση των ζώων

kupros_kakopoiisi_zwwn-3-2-16
Φαίνεται ότι πλέον στην Κύπρο...
τείνουμε να ξεπεράσουμε την Ελλάδα, μια χώρα που στον τομέα της κακοποίησης ζώων, ειδικά στην επαρχία, αποτελεί μια διαχρονική μάστιγα. Ωστόσο, τα τελευταία περίπου 3 χρόνια με την ψήφιση διαφορετικών νομοθεσιών, αλλά και την αυστηρή επιβολή του νόμου, τόσο από τα όργανα της τάξης, όσο όμως και από τους δικαστές, οι οποίοι εξαντλούν την αυστηρότητα του νέου νομικού πλαισίου οδηγούν στην επιβολή πραγματικά αποτρεπτικών ποινών σε δράστες κακοποίησης ζώων.

Παραδείγματος χάριν, ο διεστραμμένος βασανιστής της Αραδίππου, ο οποίος κατά τραγική σύμπτωση ήταν ιδιοκτήτης καταφυγίου αδέσποτων ζώων, επέλεγε με καυστικό οξύ να θανατώνει βασανιστικά τα πιο αδύναμα σκυλιά και μετά να τα καίει και να τα θάβει σε παρακείμενο χωράφι, στην Ελλάδα θα του είχε, μετά σχεδόν πάσης βεβαιότητας, επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέραν των 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο που θα ξεπερνούσε τις 60-80 χιλιάδες ευρώ. Στην Κύπρο του 2016 του επιβλήθηκε ποινή δύο μηνών με αναστολή...

Κάπως έτσι η Κύπρος πλέον βρίσκεται αρνητικά στο προσκήνιο, με τους Ευρωπαίους Πράσινους να προχωρούν σε παρέμβαση προς την Κομισιόν, απαιτώντας εκ παραλλήλου την τροποποίηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρέωση καλής διαβίωσης των ζώων σε όλα τα κράτη-μέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ" Η ερώτηση-παρέμβαση των Ευρωπαίων Πρασίνων προς την Κομισιόν τιτλοφορείται «Κύπρος-κακομεταχείριση της καλής διαβίωσης ζώων» και επικεντρώνεται στην «τρομακτική υπόθεση» του ιδιοκτήτη «καταφυγίου» στην Αραδίππου, ο οποίος έκαιγε ζωντανούς, με καυστική ουσία, σκύλους, ενώ όσοι σκύλοι ήταν ζωντανοί, εντοπίστηκαν ανάμεσα σε κομμάτια λίπους και περιττώματα.

Αξίζει να αναφερθεί βέβαια ότι από τα βέλη των Ευρωπαίων Πρασίνων δεν ξεφεύγει ούτε η κυπριακή δικαιοσύνη.

newsit.com.cy
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.