ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Απιστία: Πότε είναι πολύ πιθανόν να σου συμβεί;

apistia_pote_einai_pithanon_na_sou_simbei-26-2-16
Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για την απιστία. Πότε απατά ένας άντρας και πότε μια γυναίκα; Πρέπει να χωρίζουμε μετά την απιστία; Ποιοι είναι οι λόγοι που απατάμε τον σύντροφο μας; Αμέτρητα τα ερωτήματα. Τώρα, νέα Αμερικανική έρευνα δίνε απάντηση τουλάχιστον σε ένα: Πότε είναι πιο πιθανό να σας απατήσει;
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Connecticut στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν την έρευνα για λογαριασμό της εταιρείας Working Mother Media η οποία αποφάσισε να δείξει πως η καριέρα και η επιτυχία μιας γυναίκας μπορεί να είναι παράγοντας απιστίας ή όχι.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Sociological Review, έδειξαν πως οι άντρες που είναι 100% οικονομικά εξαρτημένοι από τις γυναίκες τους, είναι τρεις φορές πιο πιθανό να την απατήσουν σε σχέση με μια γυναίκα που εξαρτιέται 100% οικονομικά από τον άντρα της.
Κατά μέσο όρο οι γυναίκες που είναι εντελώς εξαρτώμενες οικονομικά από τους συζύγους τους έχουν πιθανότητα περίπου 5% να απιστήσουν. Όμως υπάρχει μια πιθανότητα περίπου 15% ότι ένας άντρας παντρεμένος με μια γυναίκα που τον στηρίζει πλήρως οικονομικά, θα την απατήσει.
 
Οι επιτυχημένες εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες έχουν αισθητά μεγαλύτερο εισόδημα από τον σύζυγό τους και ειδικά εκείνοι που δεν είχαν θέσει ποτέ ως στόχο να κάνουν κάτι τέτοιο, έχει αποδειχτεί παλιότερα ότι να αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένες από την συζυγική ζωή.
 
Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς το πόσοι άνθρωποι απιστούν στο πλαίσιο του έγγαμου βίου τους, επειδή πολλοί μπορεί να μην το παραδέχονται στις έρευνες, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 20-25% των παντρεμένων ανδρών και το 10%-15% των παντρεμένων γυναικών έχουν εμπλακεί σε κάποια εξωσυζυγική σχέση.
 
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Christin Munsch έχει να κάνει με την πολιτιστική μας αντίληψη για το τι σημαίνει να είσαι άντρας και τι κοινωνικές προσδοκίες αντιστοιχούμε με τον ανδρισμό.
Όταν οι άντρες είναι εξαρτώμενοι οικονομικά από τους συζύγους τους νιώθουν πως απειλείται ο ανδρισμό τους. Αυτό, τους κάνει να αναζητούν την επιβεβαίωση σε κάποια άλλη γυναίκα.
 
healthview.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.