ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Πρέπει να χτυπήσουμε τη βιομηχανία διακινητών

prepi_na_xtipisoume_ti_biomixania_diakinitwn-26-2-16
Την ανάγκη να υπάρξει ένα δεσμευτικό πλαίσιο για όλες τις χώρες, ώστε να προχωρήσει ο αναλογικός διαμοιρασμός των προσφύγων και μεταναστών, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά με την συνάντησή του με τον Τζιάννι Πιτέλα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη συνεργασίες όλων των χωρών, και για μια ακόμη φορά τόνισε ότι υπάρχουν χώρες που κουνούν το δάχτυλο, αλλά δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις ροές, είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τους διακινητές στα τουρκικά παράλια. Μια βιομηχανία διακινητών - όπως είπε χαρακτηριστικά - που πρέπει να τους χτυπήσουμε. Αυτά θα τεθούν στην συνάντηση ΕΕ -Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Να υψώσουν τείχη οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης 

Για «Ευρώπη σε νευρική κρίση» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Πιτέλα σημαντικό φίλο της Ελλάδας με ξεκάθαρες θέσεις για την κρίση που βιώνει η Ευρώπη και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες και ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινούνται από περιοχές πολέμου προς την Ευρώπη. 

Αλλά , πρόσθεσε βλέπουν μια Ευρώπη που βρίσκεται σε νευρική κρίση , σε μια Ευρώπη που αναπτύσσονται και ενισχύονται ακροδεξιές δυνάμεις και μισαλλόδοξες απόψεις.

Ο Πιτέλα σημείωσε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, ενώ εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμφώνησε με τον κ . Πιτέλα ότι είναι αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, να υψώσουν το δικό τους τείχος απέναντι στα τείχη της ντροπής που υψώνουν ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στην Ευρώπη εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας. Περισσότερο από ποτέ η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ των κρατών , αλλά ανάμεσα σε προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις .

Δεν μπορεί να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη χωρίς σεβασμό στους κοινούς κανόνες, στις κοινές ευθύνες και κοινές δεσμεύσεις είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι μονομερείς πρωτοβουλίες, οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου , είναι πρωτοβουλίες που υποσκάπτουν τα θεμέλια και τη διαδικασία ενοποίησης της ΕΕ .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.