ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με τρακτέρ στην Αθήνα και μετά... επ' αόριστον μπλόκα

me_trakter_stin_athina_simera_4-2-16
Με τρακτέρ αναμένεται να πλημμυρίσει σήμερα το κέντρο της Αθήνας από τους αγρότες οι οποίοι θα ενώσουν τη φωνή τους με τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητώντας όλοι μαζί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό τα μπλόκα θα συνεχίσουν να κόβουν την Ελλάδα στα δύο, ωστόσο οι αγρότες ετοιμάζουν εντυπωσιακή παρουσία στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Σύσσωμοι παραμένουν αμετακίνητοι από τη σκληρή γραμμή της ευθείας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και συνεχίζουν για 16η ημέρα τα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους οι αγρότες, ενώ έχουν απευθύνει «τελεσίδικη» προθεσμία πέντε ημερών στην κυβέρνηση προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ζητώντας διάλογο από μηδενική βάση. Μάλιστα, προσανατολίζονται και σε αποκλεισμό και των λιμανιών εάν η κυβέρνηση δεν δεχτεί τα αιτήματά τους.

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών, που έγινε χθες στην Κατερίνη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 62 μπλόκα αποφάσισε ότι εμμένει στις αρχικές θέσεις, ζητώντας ρητά και κατηγορηματικά την ανάκληση των σχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 


Παράλληλα όμως, αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών και καθολικό αποκλεισμό σε όλα τα μπλόκα από το μεσημέρι του Σαββάτου. 


Δείτε τι είπε ο Γιάννης Παναγής, γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών:Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας 
Αναλυτικά η απόφαση της Συνέλευσης:
1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.

Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις σημερινής 24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων.

3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαία κατεύθυνση του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.

Οι αγρότες που βρίσκονται στα Τέμπη θα διαδηλώσουν σήμερα με τα αγροτικά τους οχήματα στο κέντρο της Λάρισας. 

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας αποφασίζουν για μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς των οδικών δικτύων ενώ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους.

To πλαίσιο των διεκδικήσεων
Το πλαίσιο των διεκδικήσεων των αγροτών το οποίο κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων περιλαμβάνει: 

Για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο ζητείται να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Παράλληλα, οι αγρότες αξιώνουν ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες) και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για το φορολογικό, ζητείται να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το κόστος παραγωγής, το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, «όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.