ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νέες θεραπείες για την ψωρίαση

nees_therapies_gia_tin_pswriasi-26-2-16
Της Αιμιλίας Σταθάκου 
Eνθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο της επιστήμης, ενάντια στην ψωρίαση και τη σπονδυλοαρθρίτιδα. Οι νέες θεραπείες είναι περισσότερο αποτελεσματικές και οι ασθενείς έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Να σημειωθεί ότι η ψωρίαση είναι μία χρόνια αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει περίπου 200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από παχιές και εκτεταμένες δερματικές βλάβες (πλάκες) που συνήθως προκαλούν αποφολίδωση, κνησμό και πόνο.

Η συμπτωματολογία αυτή συσχετίζεται με σημαντική επιβάρυνση της ποιότητας ζωής, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη και δεν είναι απλά ένα πρόβλημα εξωτερικής εμφάνισης.

Τα άτομα με ψωρίαση είναι πιθανότερο να εμφανίζουν συννοσηρότητες, όπως ψωριασική αρθρίτιδα, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου 2 και κατάθλιψη.

«Οι προσδοκίες των ασθενών με ψωρίαση έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς το καθαρό δέρμα αποτελεί πλέον τον νέο θεραπευτικό στόχο και υπάρχει ανάγκη για νέες θεραπείες με χρήση από νωρίς που επιτυγχάνουν και διατηρούν μακροπρόθεσμα καθαρό δέρμα σε περισσότερους ασθενείς», επεσήμανε ο Καθηγητής Δερματολογίας-Aφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων νόσων του Νοσοκομείου «Αττικόν» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, Δημήτριος Ρηγόπουλος .

Η νέα θεραπεία
Καθαρό δέρμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και καλύτερη ποιότητα ζωής υπόσχεται στους πάσχοντες από ψωρίαση μια νέα ενέσιμη θεραπεία, που χορηγείται υποδορίως μια φορά το μήνα. Πρόκειται για τη θεραπεία με σεκουκινουμάμπη, ένα φάρμακο που πετυχαίνει γρήγορα και παρατεταμένα κλινικά οφέλη και στις δύο παθήσεις συντελώντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η σεκουκινουμάμπη είναι ένα πλήρως ανθρώπινο IgG μονοκλωνικό αντίσωμα που αδρανοποιεί εκλεκτικά την κυκλοφορούσα ιντερλευκίνη-17Α που σύμφωνα με μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι είναι σημαντική στην παθογένεια τόσο της Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα όσο και της Ψωριασική Αρθρίτιδα.

Μάλιστα το θετικό είναι ότι η σεκουκινουμάμπη περιλαμβάνεται στη θετική λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ. 

Σχολιάζοντας το θέμα ο Δημήτριος Ιωαννίδης, Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο επισημαίνει ότι «πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι σε 8 από τους 10 ασθενείς επιτυγχάνεται πλήρης ή σχεδόν πλήρης υποχώρηση της νόσου μετά από 16 εβδομάδες θεραπείας με σεκουκινουμάμπη.

Η πλειοψηφία, των ασθενών διατηρεί αυτό το θετικό αποτέλεσμα επί τουλάχιστον 3 χρόνια, υπό συνεχή βέβαια αγωγή. Όπως φαίνεται από το εκτεταμένο κλινικό πρόγραμμα του φαρμάκου, η χορήγηση του δε συνοδεύεται από ανεπιθύμητες ενέργειες.», καταλήγει


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.