ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Ντιμπέιτ» Φερχόφστατ - Πιτέλα στο συνέδριο του Ποταμιού

ferxofstat_pitela_sunedrio_potamiou-27-2-16
Δύο σημαντικές φυσιογνωμίες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, ο φιλελεύθερος Γκι Φέρχοφσταντ και ο σοσιαλιστής Τζιάνι Πιτέλα συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο ντιμπέιτ, με το οποίο ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του Ποταμιού, που διοργάνωσε η νεολαία του Ποταμιού.

Σχετικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ ήταν επικριτικός απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: 

«Δυστυχώς πλέον πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη μέρος του συστήματος και δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Αν ο κ. Τσίπρας συνεχίσει έτσι, μπορεί να επανέλθει το σενάριο του Grexit. Πρέπει να δούμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μέσα στους επόμενους μήνες ή έστω την επόμενη χρονιά. Αν δεν το δούμε αυτό, το ενδεχόμενο Grexit μπορεί να επανέλθει».

Από την πλευρά του πιο διακριτικός, ο Τζιάνι Πιτέλα ανέφερε: «Είμαι φίλος της Ελλάδας πριν από συνομιλητής με τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και με αυτόν συνομιλώ, όπως θα συνομιλούσα με οποιονδήποτε ήταν πρωθυπουργός της χώρας».

Τη συζήτηση μονοπώλησε το προσφυγικό, κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Φέρχοφσταντ ήταν ιδιαίτερα σκεπτικός ως προς τον ρόλο της Τουρκίας: 

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να μεταθέσουμε το πρόβλημά μας στην Τουρκία. Πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας. Ο Ερντογάν δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα, το χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο. Είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι κάναμε μια συμφωνία με την Τουρκία και το πρόβλημά μας λύθηκε. Το πρόβλημα θα λυθεί αν αντιμετωπίσουμε τη σύγκρουση στη Συρία μια και καλή» είπε.

Από τη πλευρά του, ο Τζιάνι Πιτέλα διαφώνησε λέγοντας: «Πρέπει να υπάρξει εδραίωση της συμφωνίας με την Τουρκία. Δώσαμε 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες, και πρέπει να αποφύγουμε το να κλείσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα, γιατί έτσι η Ευρώπη θα μετατραπεί σε μικρά κάστρα. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω της βασικής αρχής της Αλληλεγγύης»
.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.