ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μέρα χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες η σημερινή για το κέντρο καταγραφής στη Μόρια

mera_xwris_prosfugges_kai_metanastes_i_simerini-15-2-16
Χωρίς μετανάστες και πρόσφυγες είναι και σήμερα το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων, το γνωστό και ως hot spot στη Μόρια αλλά και το κέντρο διαμονής προσφύγων στον Καρά Τεπέ.

Χθες Κυριακή και μέχρι στις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν καταγραφεί μόλις 15 άτομα. Ανάλογα κινούνταν οι αριθμοί των αφίξεων και τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με τις αρχές που δεν μπορούν να αποδώσουν τις πολύ χαμηλές αριθμητικά, αφίξεις μόνο στις καιρικές συνθήκες, συνολικά από την περασμένη Τετάρτη στη Λέσβο πέρασαν συνολικά λιγότεροι από 300 φυγάδες. Ενώ εντυπωσιακό είναι ότι σήμερα που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στο hot spot δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης!

Στο μεταξύ ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες στο τρίτο σταθμό καταγραφής και πιστοποίησης που η λειτουργία του από αύριο ανεβάζει σε 3.000 τον αριθμό των όσων μπορούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν ημερησίως. Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία στο hot spot της Μόριας και τέταρτου σταθμού που θα ανεβάσει συνολικά σε 4.000 τη μέρα τον αριθμό των όσων θα μπορούν με ασφάλεια να καταγράφονται και να πιστοποιούνται καθημερινά.

Ο τρίτος σταθμός καταγραφής που, όπως είπε χαρακτηριστικά η συντονίστρια του Κέντρου Ανθή Καραγγελή, «θα λειτουργήσει εφόσον υπάρξει ανάγκη» θα παραδοθεί σε χρήση αύριο το απόγευμα στις 5.30 παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.