ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Απόλαυση που σπάει τα κοντέρ

apolausi_pou_spaei_konter-15-2-16
Του Σπύρου Ρέκκα
Αν προσπαθήσω να περιγράψω με λίγες λέξεις την άποψή μου για τη νέα γενιά του Audi A4, θα σημειώσω «η τεχνολογία στα καλύτερά της». Οδήγησα την πιο ενδιαφέρουσα έκδοση για την ελληνική αγορά και ειλικρινά υποκλίθηκα στις δεξιότητες των Γερμανών μηχανικών. 

Επίσης θέλω να τονίσω ότι αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να ξεγελάσει ακόμη τον πιο έμπειρο οδηγό. Διότι αν μείνεις στην εξωτερική εμφάνιση, που δυστυχώς δεν φέρνει νέα συγκλονιστικά στοιχεία στον χώρο του αυτοκινήτου, χάνεις την ουσία που κρύβεται κάτω από τις ακριβές και σμιλευμένες λαμαρίνες.

Η πρώτη μου επαφή με το νέο A4 έγινε μέσω της έκδοσης 1.4 TFSI 150 ίππων. Τι έχουμε εδώ; Μια καινοτόμα πρόταση που όμοιά της δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κατηγορία των μεσαίων premium εταιρειών.
 
Δηλαδή, αμάξωμα μήκους 4,73 μ. και μοτέρ βενζίνης που «βγάζει γλώσσα» σε όλους τους τομείς. Γυρίζει την πλάτη στο σκάνδαλο των ρύπων των πετρελαιοκινητήρων που κλόνισε το γκρουπ VW και υποθήκευσε τις προσπάθειες 600.000 εργαζομένων. 

Κάνει τους μηχανολόγους να χάνουν τον ύπνο τους γιατί τα 210 χλμ./ώρα στο κοντέρ έρχονται με μαγικό τρόπο! Σνομπάρει τον βενζινοπώλη που χάνει κέρδη και από την αδιάθετη ποσότητα βενζίνης.
 
Προβληματίζει τον αυστηρό εφοριακό γιατί έχει μικρό κυβισμό και περιορισμένους ρύπους. Μόλις 5,2 λίτρα/100 χλμ. και 123 γρ.CO2/χλμ.

Άκαμπτο πλαίσιο
Οσο και αν το ζόρισα, δεν μπόρεσα να φέρω σε δύσκολη θέση το πλαίσιο. Είναι το καλύτερο της κατηγορίας του, έχει τα υψηλότερα ποσοστά ακαμψίας και διαθέτει τις πλέον ενδεδειγμένες ρυθμίσεις. 

Η βάση του νέου Α4 είναι μοναδική! Οι αναρτήσεις βρίσκονται ένα σκαλί πιο κάτω, χωρίς όμως να προβληματίζουν. Υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του οικογενειάρχη που κάποτε είχε σπορ τρίπορτο μοντέλο, αλλά τώρα ακούει τα χαμογέλα των παιδιών του στο πίσω κάθισμα.

Το μοτέρ δίνει συνεχείς μάχες με το χρονόμετρο. Χαμηλά προετοιμάζεται για την επόμενη φάση της αντιπαράθεσης και μόλις βρει την αναπνοή του, κάνει τρέλες. Οι 150 ίπποι έχουν πολλούς συμμάχους για να δείξουν την αξία τους και να μη χαθεί ούτε μια σταγόνα καύσιμο.
 
Κινούν ένα ελαφρύτερο έως και 120 κιλά αμάξωμα με φανταστική ακαμψία. Η αεροδυναμική συμπεριφορά είναι εκπληκτική - έχει τον χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας της κατηγορίας του, μόλις 0.23. Στο θαυμάσιο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων Stronic χρωστάει πολλά, γιατί μεταφέρει με εξαίσιο τρόπο την ισχύ και τη ροπή στον μπροστινό άξονα.

Τέτοια ποιότητα κύλισης δεν έχει κανένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Τόσο μεγάλους χώρους δεν θα βρείτε σε κανέναν ανταγωνιστή του. Η μεγαλύτερη εμφανής καινοτομία του είναι η ολοκαίνουργια μελέτη του εσωτερικού χώρου με μινιμαλιστική προσέγγιση.

Η σημαντικότερη ένστασή μου αφορά την οδική συμπεριφορά. Στις χαμηλές ταχύτητες το σύστημα διεύθυνσης έχει μεγάλη ποσότητα υποβοήθησης. 

Οταν όμως αυξηθεί η ταχύτητα, η υποβοήθηση περιορίζεται και η οδηγική απόλαυση αυξάνεται. Η τιμή εκκίνησης είναι σε υψηλά επίπεδα, από 32.500 ευρώ, 35.200 ευρώ με το S tronic.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.