ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κατρούγκαλος: "Θέλουμε να ακούσουμε τις αντιπροτάσεις των αγροτών"

katrougkalos_theloume_na_akousoume_antiprotasis_agroton-10-2-16
Με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο, συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μία μέρα μετά την αποστολή του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην ΟΚΕ, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη επ' αυτού...

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η βασική υποχρέωση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να βρίσκεται σε έναν συνεχή διάλογο με την κοινωνία. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Επιχειρούμε αυτόν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός κάλεσε ξανά, για παράδειγμα, τους αγρότες να συζητήσουν μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα δικαιότερες τις σκέψεις και τις προτάσεις που εμπεριέχονται στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε ότι εξυπηρετούν την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη οι προτάσεις αυτές. Θέλουμε, όμως, να ακούσουμε και τις αντιπροτάσεις των αγροτών για κάθε πιθανή βελτίωση που μπορούν να έχουν. 


Η ΟΚΕ είναι ένας θεσμός, που από το Σύνταγμα αποτελεί το θεσμοποιημένο βήμα του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και της Πολιτείας. Όπως κάναμε, λοιπόν, και με τις γενικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έτσι και σήμερα θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και σε αυτό το επίπεδο του διαλόγου να ενεργοποιήσουμε την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε και εδώ μια δυνατότητα για ευρύτατη κοινωνική, αλλά και επιστημονική συζήτηση. Όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γιώργο Βερνίκο, είμαστε διατεθειμένοι αυτήν τη δέσμευσή μας για συνεχή διάλογο να την εξαντλήσουμε σε όλα τα επίπεδα με ιδιαίτερο σεβασμό στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στη συνταγματική αποστολή της».

Όσον αφορά τους αγρότες, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Όπως κάναμε και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουμε και δικές μας ιδέες για βελτιώσεις, και περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές τους. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει διάλογος, και για να γίνει διάλογος πρέπει να έρθουν στην πρόσκληση αυτήν που τους έχουμε απευθύνει και να συμμετέχουν».

Ο κ. Βερνίκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ΟΚΕ είναι συνταγματικός θεσμός και είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε διάλογο ανάμεσα στα μέλη μας, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν, και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη συνταγματική υποχρέωση. Θέλω να διευκρινίσω ότι είναι άλλο ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς και άλλο η συζήτηση που γίνεται στην ΟΚΕ ανάμεσα στα μέλη μας» σημείωσε ο κ. Βερνίκος, υπογραμμίζοντας, παράλληλα: «Είναι εν γνώσει μας ότι, αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένας έντονος κοινωνικός αναβρασμός, ότι η κοινωνία είναι αναστατωμένη και με το ασφαλιστικό, και είναι επιβαρυμένο όλο το πολιτικό κλίμα, αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίσει εμάς να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε και να ανταποκριθούμε στη συνταγματική επιταγή. Σε δύσκολους καιρούς, θεωρώ ότι, όσο πιο καλά κάνεις τη δουλειά σου, τόσο μεγαλύτερη υπηρεσία προσφέρεις στον τόπο σου».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.