ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Ρωσία παρασκεύασε ένα "πολύ αποτελεσματικό" εμβόλιο για τον Έμπολα

i_rwsia_paraskeuase_embolio_gia_ton_empola-15-2-16
Η Ρωσία κατάφερε να παρασκευάσει ένα "πολύ αποτελεσματικό" εμβόλιο για τον ιό Έμπολα, το οποίο θα δοκιμαστεί προσεχώς στη Γουινέα, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκοβορτσόβα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, την παραμονή της συνάντησής της με τη Δρ. Μάργκαρετ Τσαν, τη γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η υπουργός είπε ότι οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου GamEvac-Combi θα ξεκινήσουν φέτος στη Γουινέα.

"Οι φάσεις 1 και 2 έγιναν στη Ρωσία σε εθελοντές και έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν πολύ αποτελεσματικό", είπε η Σκοβορτσόβα.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ΠΟΥ απάντησε ότι ο Οργανισμός γνωρίζει ότι οι "οι ρυθμιστικές αρχές της Ρωσίας έχουν πατεντάρει ένα εμβόλιο κατά του Έμπολα". Ο ΠΟΥ "επιθυμεί διακαώς να μελετήσει τα δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του εμβολίου", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Στο ρωσικό εμβόλιο χορηγούνται στους ασθενείς δύο παράγοντες, ο ένας μετά τον άλλο, σε διάστημα 21 ημερών. Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο είναι "πολύ ασφαλές" και ότι παρατηρήθηκαν μόνο δευτερεύουσες παρενέργειες, όπως πονοκέφαλος και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, οι υπεύθυνοι των δοκιμών που βρίσκονται επίσης στη Γενεύη είπαν ότι μετά τη χορήγησή του τα αντισώματα αυξήθηκαν σημαντικά στο σώμα.

Για την τιμή του εμβολίου στο εμπόριο οι Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες που θα παραγγελθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.