ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Iωάννινα: Αγνωστοι αφαίρεσαν θρησκευτικά κειμήλια από εκκλησία στην Αετόπετρα

agnwstoi_aferesan_iera_kimilia-27-2-16
Στόχος ιερόσυλων έγινε ένας ακόμη ιερός ναός στο χωριό Αετόπετρα στην Κόνιτσα, από τον οποίο οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν θρησκευτικά κειμήλια και εικόνες. 

Η διάρρηξη της ναού του Αγίου Αθανασίου καταγγέλθηκε από τους κατοίκους του χωριού χθες, όταν αντελήφθησαν τι είχε συμβεί. Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν τις κεντρικές εισόδους της εκκλησίας και αφαίρεσαν 8 παλιές εικόνες-αγιογραφίες, μία λειψανοθήκη και ένα Ευαγγέλιο.

Η Αετόπετρα, βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και εκεί, ζουν περίπου 120 άνθρωποι.

Τον τελευταίο χρόνο, πολλές εκκλησίες στις ακριτικές περιοχές του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, λεηλατήθηκαν από άγνωστους ιερόσυλους, οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία. 

Στα χωριά της μεθορίου ζουν λιγοστοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι κλείνονται από νωρίς στα σπίτια, αφήνοντας έτσι «ελεύθερο» το πεδίο δράσης για τους ιερόσυλους. 

Σε πολλές εκκλησίες, έχει τοποθετηθεί συναγερμός, όμως αυτό το μέτρο δε αποτελεί φρένο για τους κακοποιούς, οι οποίοι έχουν αφαιρέσει σπουδαία θρησκευτικά κειμήλια.

Η Περιφέρεια Ηπείρου που αντιμετωπίζει με αγωνία το θέμα της αρπαγής πολιτιστικών και θρησκευτικών κειμηλίων, στην ηλεκτρονική της σελίδα έχει αναρτήσει φωτογραφίες των θησαυρών που χάθηκαν με την παράκληση, όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη τους, να ενημερώσει τις αρχές.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.