ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Volvo με τον κορυφαίο εξομοιωτή πλαισίου στον κόσμο

i_volvo_me_ton)korufeo_exomioti-10-2-16
Η Volvo Cars έγινε ο πρώτος premium κατασκευαστής αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε τον πλέον προηγμένο εξομοιωτή πλαισίου παγκοσμίως, γνωστό και ως Vi-Grade, προκειμένου να εξελίξει την επόμενη γενιά των μοντέλων της. Πρόκειται για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν γνωστοί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, όπως η Ferrari και η Porsche. 

Ο εξομοιωτής Vi-Grade προσφέρει εικονική πρόσβαση σε συναρπαστικά περιβάλλοντα και εγνωσμένης φήμης απαιτητικές πίστες δοκιμών, όπως το πασίγνωστο γερμανικό Nürburgring. 

Ανάμεσά τους, πεδία δοκιμών και από τις μυστικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δοκιμών της Volvo Cars στη Σουηδία. Η χρήση του επιτρέπει στη Volvo να δουλεύει σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο εξέλιξης, χαρακτηριστικά που συνθέτουν κορυφαία οδική συμπεριφορά (driving dynamics), όπως είναι η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το τέλειο «ζύγισμα» και οι εκτενείς ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια. 

Αποτέλεσμα, η εξέλιξη αυτοκινήτων που χαρακτηρίζονται από καλύτερη απόκριση, εμπνέουν για συμμετοχική οδήγηση ενώ είναι ακόμη πιο απολαυστικά τόσο στην καθημερινή όσο και στην πιο σπορ χρήση!

Συμμετοχική οδήγηση
«Κάνουμε σημαντικές επενδύσεις σε έμψυχο υλικό, τεχνολογία κι εγκαταστάσεις, με σκοπό να επαναπροσδιορίσουμε την οδηγική εμπειρία που προσφέρει η Volvo. Στόχος μας είναι να παρέχουμε αίσθηση και σιγουριά απόλυτου ελέγχου, ευκολία και ακρίβεια στους χειρισμούς του οδηγού. Θα αναγάγουμε σε ανώτερο επίπεδο την οδηγική ευκολία και ικανοποίηση σε ολόκληρη την γκάμα των αυτοκινήτων μας», είπε ο Δρ. Πήτερ Μέρτενς (Dr. Peter Mertens), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars. 

Η χρήση του εξομοιωτή Vi-Grade από τη σουηδική μάρκα σε τομείς όπως η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το «ζύγισμα» και οι οδηγικές ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια, επιτρέπει τη γρήγορη δοκιμή των διαφόρων μηχανικών επιλογών, καθώς η εμπειρική κρίση ενός πραγματικού οδηγού-δοκιμαστή συνδυάζεται με την αντικειμενική ανάλυση δεδομένων μέσω υπολογιστή.

Η κίνηση προαναγγέλλει μια νέα αρχή για τη Volvo Cars σε όρους οδηγικής εμπειρίας, δηλώνει ο Δρ. Μέρτενς. «Οι σημαντικές επενδύσεις που κάναμε τον τελευταίο καιρό, τόσο στις εγκαταστάσεις μας Έρευνας κι Εξέλιξης όσο και στο μηχανολογικό σχεδιασμό των προϊόντων μας, αρχίζουν τώρα να αποφέρουν καρπούς. Η εντελώς νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (SPA - Scalable Product Architecture), το σπονδυλωτό μας πρόγραμμα νέων κινητήρων-κιβωτίων και η προσθήκη του νέου εξομοιωτή, είναι μόνο η αφετηρία».

Ελευθερία για καινοτομία
Ο νέος εξομοιωτής παρέχει περισσότερη ελευθερία για καινοτομία στη φάση εξέλιξης των πρωτοτύπων, αλλά και μικρότερο χρόνο εξέλιξης, σύμφωνα με τον Δρ. Μέρτενς, επιτρέποντας την επίτευξη μιας συναισθηματικά έντονης οδηγικής εμπειρίας.

«Η ομορφιά του νέου εξομοιωτή έγκειται στο ότι μας προσφέρει την ευκαιρία να βιώσουμε με φυσικό τρόπο τα υπολογιστικά μοντέλα και να τα εκτιμήσουμε χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως δοκιμαστές, αντί να «ατενίζουμε» γραφικά και αριθμούς σε μια αίθουσα συσκέψεων», λέει ο Στέφαν Κάρλσον (Stefan Karlsson), Υπεύθυνος Δυναμικής Οχημάτων της Volvo Cars. 

«Πρόκειται για μια επιπλέον απόδειξη της δέσμευσής μας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο κι έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ανάπτυξη μιας μοναδικής οδηγικής εμπειρίας».


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.