ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Από την 1η Μαΐου τέλος στις διημερεύσεις φαρμακείων

stamatoun_i_diimereuseis_farmakeion_apo_1_maiou-11-3-16
Σταματούν οι διημερεύσεις των φαρμακείων της Αττικής, (8π.μ.-8μ.μ.) από την 1η Μαΐου, και παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις, μετά από απόφαση που έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαρμακεία θα μένουν ανοικτά μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αργά το βράδυ, εάν ο φαρμακοποιός έχει υιοθετήσει το διευρυμένο ωράριο. Όπως εξηγεί στο www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές, το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ αναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση, καθώς υπήρχε δυσκολία να συμπληρωθούν οι καρτέλες για διημέρευση των φαρμακείων, εξαιτίας του ελεύθερου και διευρυμένου ωραρίου.

«Τορπιλίζονται οι εφημερίες, όσο το υπουργείο Υγείας δεν ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας. Πρέπει να αντιληφθεί ότι διευρυμένο και ελεύθερο ωράριο με 24ωρη κάλυψη δεν γίνεται στην πράξη. Χρειάζεται ενιαίο, δεσμευτικό ωράριο, ώστε να υπάρχουν εφημερίες» αναφέρει ο κ. Δαγρές.

Η εξέλιξη αυτή θα δυσκολέψει πάντως τους πολίτες που θα ψάχνουν ανοιχτό φαρμακείο.

Ο κ. Δαγρές εκτιμά ότι πρόβλημα θα παρουσιαστεί και με τις 24ωρες εφημερίες, αφού καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο όπως λέει, χρειάζονται 120-150,φαρμακεία, ενώ για τις διημερεύσεις περίπου 450. Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των φαρμακείων που έχουν εξαιρεθεί από τις εφημερίες αγγίζει τα 500, από τα 3000 συνολικά που λειτουργούν στο Λεκανοπέδιο και σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει. «Αναγκαστικά θα μειωθούν και οι διανυκτερεύσεις, αφού υπάρχει δυσκολία συμπλήρωσης του καθημερινού καταλόγου» σημειώνει.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.