ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στο Νίκο Μαζιώτη

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον Νίκο Μαζιώτη
Ισόβια και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξης, ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος καταδικάστηκε για κατηγορίες που σύμφωνα με τις Αρχές αφορούν το διάστημα που ήταν καταζητούμενος.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία εξέδωσε σήμερα την απόφαση του για την αποκαλούμενη "δεύτερη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα", στην οποία συγκατηγορούμενοι του Νίκου Μαζιώτη ήταν ο Αντώνης Σταμπούλος που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Συγκατηγορούμενη των τριών στην υπόθεση είναι και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, που καταζητείται, για την οποία το δικαστήριο διαχώρισε την δικογραφία ως προς τα κακουργήματα που της έχουν απαγγελθεί, ώστε να δικαστεί για αυτά αν και όταν συλληφθεί. Στην γυναίκα επιβλήθηκαν ποινές μόνο για κάποιες πλημμελληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Η απόφαση των δικαστών εκδόθηκε απόντος του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος δεν παρακολούθησε τις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς δεν είχε νομική εκπροσώπηση. 

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει διορισμό νέου δικηγόρου, καθώς η συνήγορος του δεν είχε λάβει άδεια παράστασης από τον ΔΣΑ, αίτημα που το δικαστήριο το απέρριψε ως "παρελκυστικό" με αποτέλεσμα ο Νίκος Μαζιώτης να αποχωρήσει.

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά πράξεις που καταλογίζονται από τις Αρχές στο Νίκο Μαζιώτη από το 2012, οπότε διαρκούσης της λεγόμενης πρώτης δίκης για τον Επαναστατικό Αγώνα παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, μέχρι την σύλληψη του, τον Ιούλιο του 2014. 

Μεταξύ των κατηγοριών που αποδίδονται στους κατηγορούμενους αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα. 

Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι, οπότε και είχε συλληφθεί τραυματισμένος.

Το ζευγάρι Μαζιώτη-Ρούπα με δηλώσεις τους έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δράση της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα και στην πρώτη δίκη καταδικάστηκαν, τον Απρίλιο του 2013, σε κάθειρξη 50 ετών (εκτιτέα είναι τα 25) ο καθένας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.