ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Aλληλέγγυες στο προσφυγικό πρέπει να σταθούν oι βαλκανικές χώρες

oi_balkanikes_xwres_prepi_na_stathoun_alileggies_sto_prosfuggiko-25-3-16
Η παρουσίαση του βιβλίου «Επανίδρυση της Ευρώπης» των συγγραφέων Πάνου Τριγάζη και Γιάννη Γούναρη που μεταφράστηκε στα σερβικά πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο εκ των συγγραφέων Πάνος Τριγάζης, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Ζόραν Στοϊλκοβιτς και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής του πανεπιστημίου του Κραγκούγεβατς Χρήστος Αλεξόπουλος.

Στην ομιλία του ο συγγραφέας Πάνος Τριγάζης αναφέρθηκε στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης εκτιμώντας ότι ακόμη είναι εφικτό παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρει τη δύναμη και τις πολιτικές που θα την οδηγήσουν στην έξοδο από τα πολλαπλά προβλήματα και αυτό μπορεί να συμβεί παρά τις αρνητικές δυναμικές που καταγράφονται με τη μορφή ανόδου συντηρητικών, εθνικιστικών ακόμη και ρατσιστικών πολιτικών δυνάμεων σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες» επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Τριγάζης.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη συνεργασίας των βαλκανικών χωρών, υπογραμμίζοντας το προσφυγικό ζήτημα. 

«Οι βαλκανικές χώρες - τόνισε - πρέπει να συνεργαστούν και να σταθούν αλληλέγγυες στο προσφυγικό, ώστε να μην επιτρέψουν για άλλη μια φορά την υλοποίηση πολιτικών ‘διαίρει και βασίλευε' στα Βαλκάνια»

. Επισήμανε δε ότι οι βαλκανικοί λαοί δεν πρέπει να επιτρέψουν να αποτελέσει το προσφυγικό αφορμή για αναχρονιστικά παιχνίδια σε βάρος των βαλκανικών χωρών, εκτιμώντας ότι «οι διαιρέσεις και οι τεχνητοί διχασμοί θα πλήξουν στο τέλος όλες τις βαλκανικές χώρες, έστω κι αν στόχος είναι τώρα η Ελλάδα». 

«Oι βαλκανικοί λαοί δεν πρέπει να επιτρέψουν να είναι τα Βαλκάνια η ‘πίσω αυλή' της Ευρώπης», κατέληξε στην παρουσίαση του βιβλίου του ο Πάνος Τριγάζης.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα στην ομιλία της υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των βαλκανικών χωρών στέλνοντας το μήνυμα ότι «αν συνεργαστούν οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να καταστούν αναβαθμισμένος παράγοντας του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι».

Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους στο Βελιγράδι, η Κ. Κούνεβα και ο Π. Τριγάζης είχαν σειρά ενημερωτικών πολιτικών συναντήσεων με ευρύ φάσμα πολιτικών εκπροσώπων, στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της απερχόμενης Βουλής Νίνοσλαβ Στογιαντίνοβιτς, βουλευτή του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Άι στό διάολο νά πάς μαζί μέ τούς ''πρόσφυγές'' σου συριζοκαθήκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.