ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διπλωματικά μέσα»

tha_xrisimopoiisoume_ola_ta_mesa-3-3-16
Σαφές μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει στη Σύνοδο Κορυφής όλα τα ενδεδειγμένα διπλωματικά μέσα - αφήνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής βέτο - αποστέλλει το μεσημέρι από το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Υπουργικό Συμβούλιο που συνέρχεται προκειμένου να αποφασίσει τις θέσεις της κυβέρνησης ενόψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα το προσφυγικό.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να συζητήσουν την εισήγηση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες. 

Στη συνάντηση θα αποφασιστεί και η τελική οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα για το προσφυγικό, αλλά κυρίως η ανάγκη-μετά και την επιχείρηση που ξεκινά το ΝΑΤΟ-να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές εντός της Τουρκίας.

Κρίσιμη, άλλωστε, ημέρα για τις ευρωτουρκικές, αλλά κυρίως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα είναι η Παρασκευή, καθώς ο Ντ. Τουσκ θα επισκεφθεί την Άγκυρα, ενώ την Αθήνα, για μια καθοριστική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, θα επισκεφθεί ο Τούρκος ομόλογός του Μ. Τσαβούσογλου. 

Όπως, άλλωστε, εκτιμάται, την Παρασκευή θα οριστικοποιηθεί η απόφαση εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί το ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Κορυφής στη Σμύρνη, που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 8 Μαρτίου ή εάν αυτό θα αναβληθεί…
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.