ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων ενόψει της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας στόν Πύργο

xekina_i_apokomidi_skoupidion_ston_purgo-11-3-16Από την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από το δήμο του Πύργου και η μεταφορά τους σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, «θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες από τους 3.500 τόνους που θα καταλήξουν συνολικά στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να υπάρξει άμεση ανακούφιση». 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η αποκομιδή θα γίνει κυρίως έξω από σχολεία, το νοσοκομείο, καθώς και από την εθνική οδό. «Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να φύγουν τα απορρίμματα από την διαδρομή που θα περάσει η ολυμπιακή φλόγα, αφού σε περίπου ενάμισι μήνα θα γίνει η τελετή αφής, η οποία συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον» ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου. «Ήδη φθάνουν στην περιοχή μας πολλοί δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο και βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα». 

Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν με την μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμαρχος Πύργου είπε πως ουσιαστική υπήρξε η συμβολή του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και του εκτελούντα χρέη γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλου, ώστε ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Σχετικά με την μελλοντική διαχείριση των απορριμμάτων, ο Γαβρίλης Λιατσής είπε ότι προχωρά η υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης που προβλέπει την λειτουργία κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, ενώ η αύξηση της ανακύκλωσης που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, βοηθά και στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.