ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αίσιο τέλος στην αεροπειρατεία – Στα χέρια των Αρχών ο δράστης

aisio_telos_stin_aeropiratia-29-3-16
Στα χέρια των κυπριακών αρχών βρίσκεται πλέον ο 59χρονος άνδρας μετά την πολύωρη αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της EgyptAir, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Λίγο μετά τις 14:30 εγκατέλειψαν το αεροπλάνο των αιγυπτιακών γραμμών και οι τελευταίοι επιβαίνοντες στην πτήση MSR 181 από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο.

Προηγουμένως, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας είχε ανακοινώσει πως τέσσερις επιβάτες παρέμεναν στο αεροσκάφος μαζί με το πλήρωμα μετά την απελευθέρωση των περισσότερων από τους 55 ανθρώπους που επέβεναν στην πτήση, διορθώνοντας προηγούμενη δήλωση για 81 άτομα.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσης Ανατολής είχε μεταδώσει ότι οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας ταυτοποίησαν τον δράστη, που φερόταν να είναι ο Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994 και ήταν νυμφευμένος με Κυπρία. 

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αεροπειρατής ήταν ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου και επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

15.40 Δεν είχε εκρηκτικά πάνω του ο αεροπειρατής, ο οποίος νωρίτερα παραδόθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακος. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης διαπιστώθηκε ότι τα "πυρομαχικά" ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. Είχαμε μια τέτοια υποψία είπε ο κ. Κασουλίδης, αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι είχαν φτάσει από την Αίγυπτο στο αεροδρόμιο της Πάφου Αιγύπτιοι κομάντος και διαπραγματευτής, γνώστης της αραβικής γλώσσας. Τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αεροπειρατής παραδόθηκε, αφού η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

14.56  Η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο είχε προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, είχε αίσιο τέλος, με τον δράστη να συλλαμβάνεται από τις αρχές, επιβεβαίωσε το κυπριακό ΥΠΕΞ.

Its over. The  arrested.  # Egyptair

14.49 Η στιγμή που ένας από τους επιβαίνοντες εγκαταλείπει το αεροσκάφος από το παράθυρο.

aisio_telos_stin_aeropiratia-29-3-16


14.45 Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive από την Κύπρο, παραδόθηκε ο αεροπειρατής, ενώ επιβάτες και πλήρωμα έχουν εγκαταλείψει το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών.

14.28
 Φωτογραφία, το περιεχόμενο της οποίας δεν επιβεβαιώνεται, κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου και απεικονίζει τον αεροπειρατή να φοράει ζώνη με εκρηκτικά.

aisio_telos_stin_aeropiratia-29-3-16-2



13:53 Έξι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για ενίσχυση της διαπραγμάτευσης με τον αεροπειρατή. 

13:48 Εκκενώνονται τα κτίρια του αεροδρομίου, γράφουν τα τελευταία λεπτά τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

13:30 Συγγνώμη από τον 59χρονο καθηγητή Ιμπραχίμ Σαμάχα ζήτησαν οι αιγυπτιακές αρχές.

#BREAKING #Egypt govt. apologizes to Ibrahim Samaha for mistakenly identifying him as #EgyptAir plane hijackerhttp://ara.tv/gqhcj 

13:28 Τόσο οι κυπριακές, όσο και οι αιγυπτιακές αρχές δίνουν στη δημοσιότητα το όνομα του αεροπειρατή. Πρόκειται για τον Σέιφ Ελντίν Μουστάφα.



Cyprus Ministry of Foreign Affairs says the hijacker of flight  is Seif Eldin Mustafa and the situation is still ongoing




























loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.