ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αβραμόπουλος Να περάσουμε από τα λόγια στα έργα για την τρομοκρατία

abramopoulos_gia_tromokratia-24-3-16
Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου

«Αυτή είναι η στιγμή να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι σε κίνδυνo», τόνισε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών της ΕΕ, που συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες. 

«Αυτό είναι που έχουμε να κάνουμε σήμερα και ελπίζω ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης να ανοίξει την πόρτα, να ανοίξει το δρόμο για περισσότερη και βαθύτερη συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων», είπε ο επίτροπος επαναλαμβάνοντας την χθεσινή ισχυρή του έκκληση για συνεργασία.

Σημείωσε μάλιστα ποιες οι εκκρεμείς αποφάσεις των 28 για την τρομοκρατία, μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί: «αυτή είναι η στιγμή για την προώθηση και την εμβάθυνση της εμπιστοσύνης μεταξύ όλων μας , μεταξύ των κρατών μελών. Ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που εξακολουθούν να εκκρεμούν: έχουμε την συμφωνία PNR, έχουμε τα πυροβόλα όπλα, έχουμε την οδηγία για την τρομοκρατία . Έτσι, τώρα, πρέπει να πιέσουμε έτσι ώστε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας». 

«Η Επιτροπή πήρε το προβάδισμα και πάλι και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Ολλανδική Προεδρία και την MS που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση μου και δική μου πρωτοβουλία να συγκαλέσει αυτή την έκτακτη συνεδρίαση . Είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή . Είναι η στιγμή, όπως είπα και πριν να περάσει από τα λόγια στις πράξεις . Είναι μια στιγμή της ευθύνης . Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Σήμερα πιστός πρόκειται να πάρει μερικές πολύ σημαντικές και αποφασιστικές αποφάσεις για το μέλλον». ανέφερε ο επίτροπος και κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχει ήδη μια στρατηγική για την ασφάλεια», υπενθυμίζοντας ότι «ήταν τον περασμένο Ιούνιο που αποφασίστηκε η ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια» και πως τώρα «εναπόκειται σε όλους να εφαρμόσουν αυτό που όλοι αποφασίσαμε από κοινού εδώ». 

«Πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι οι πολίτες μας φοβούνται . Πρέπει να τους δώσουμε πίσω την αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας. Η ασφάλεια είναι μια θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών που πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.