ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

silalitirio_sto_sintagma_gia_asfalistiko-9-3-16
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς στο Σύνταγμα ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί) και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε πως «μαζευτήκαμε σήμερα εδώ ενάντια σε αυτό το ασφαλιστικό το οποίο καταστρέφει κάθε είδος παραγωγικού τομέα στη χώρα μας και το οποίο αν θεσμοθετηθεί θα οδηγήσει πολύ κόσμο στην ανεργία ή στην υπαλληλοποίηση με μισθούς πείνας».

silalitirio_sto_sintagma_gia_asfalistiko-1

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Μανώλης Καλομοίρης δήλωσε «βρισκόμαστε σε ακόμα μία κινητοποίηση αντίστασης, αντιπαράθεσης στα κυβερνητικά σχέδια που αποβλέπουν στο να κατεδαφίσουν πλήρως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, άνεργοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, συνταξιούχοι θα συνεχίσουμε με όλες τις μορφές αγώνα για να μην περάσει αυτό το αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει στη Βουλή. Το νομοσχέδιο αυτό μπορούμε να το αποτρέψουμε με μαζικό παλλαϊκό αγώνα». 

silalitirio_sto_sintagma_gia_asfalistiko-2

Ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Θάνος Βασιλόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις «Σήμερα εδώ βρισκόμαστε σε συνέχιση της μεγάλης γενικής απεργίας που κάναμε μια απεργία που έχει να κάνει με το ασφαλιστικό με όλα αυτά τα μέτρα και τη λαίλαπα που έρχεται".

silalitirio_sto_sintagma_gia_asfalistiko-3

Στο συλλαλητήριο βρέθηκε και η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος δήλωσε «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Ένα αντιασφαλιστικό έκτρωμα που εξοντώνει και εξουθενώνει όλο τον ελληνικό λαό, πρώτα απ' όλα τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες. Η μνημονιακή χούντα πρέπει να τελειώσει στη χώρα μας. Η τρόικα να φύγει από την Ελλάδα, να φύγει η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ. Αυτή είναι η λύση, αυτή είναι η διέξοδος. Η Ελλάδα δεν αντέχει δίπλα στο οικονομικοκοινωνικό μνημόνιο να προστίθεται τώρα και ένα προσφυγικό μνημόνιο». 

silalitirio_sto_sintagma_gia_asfalistiko-4

Τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με προγραμματισμένη 48ωρη γενική απεργία την ημέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.