ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εισαγγελική παρέμβαση για το εμπόριο ελπίδας προσφύγων

eisaggeliki_parembasi_gia_emporio_elpidas-10-3-16
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά διέταξε σήμερα η Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος προσφύγων. 

Αφορμή στάθηκαν τα εκτενή ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έχει αναπτυχθεί, από γραφεία τουρισμού, στην περιοχή πλησίον του λιμανιού του Πειραιά, παράνομη δραστηριότητα εκμετάλλευσης προσφύγων, αναφορικά με τη μεταφορά, κυρίως, προς τον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, με λεωφορεία. 

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρεται και αξιόποινη συνέργεια αστυνομικών οργάνων.

Επίσης, η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, με έγγραφό της από τις 7 Μαρτίου, ζητεί από τη διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της περιοχής, ενόψει του τεραστίου προσφυγικού πληθυσμού που βρίσκεται στη χώρα μας και επειδή σε ορισμένα σημεία φιλοξενίας προσφύγων παρατηρήθηκαν περιστατικά αισχροκέρδειας σε βάρος αυτών από καταστήματα ή καντίνες εστίασης ή μεμονωμένα από μικροπωλητές.

Το γεγονός, σημειώνεται, ακυρώνει στην πράξη κάθε έννοια πολιτισμού και δικαίου, να δώσει άμεσα εντολή για διαρκείς αγορανομικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες ευθύνης αρμοδιότητας, προς εξάλειψη παρόμοιων περιστατικών και πλήρη προστασία των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.