ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

De Standaard: Ο Λααχράουϊ τρίτος καμικάζι

tritos_kamikazi_o_laaxraoui-23-3-16
Της Εύης ΑπολλωνάτουΓνώριμοι των βελγικών αρχών με ποινικό παρελθόν είναι τα αδέρφια Μπακράουϊ, που προκάλεσαν το μακελειό στις Βρυξέλλες. Σε αναζήτηση στοιχείων για την ταυτότητα του τρίτου βομβιστή αυτοκτονίας και του συνεργού στο αεροδρόμιο. Ο βελγικός Τύπος αναφέρει ότι ταυτοποιήθηκε ως ο τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας ο Νατζίμ Λααχράουϊ. Σύμφωνα και με την γαλλική εφημερίδα Le Monde ο άνδρας στα αριστερά στην φωτογραφία από το αεροδρόμιο είναι ο Νατζίμ Λααχράουϊ. 

Τα αποτυπώματα του είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα των Βρυξελλών, όπου κατασκευάστηκαν οι βόμβες για τις επιθέσεις στη Γαλλία. Και θεωρείται ο κατασκευαστής των βομβών του πυρήνα των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ είχε βασικό ρόλο στην ενορχήστρωση και την εκτέλεση των επιθέσεων στο Παρίσι.

tritos_kamikazi_o_laaxraoui-1

Ερώτημα παραμένει και η ταυτότητα του συνεργού των δύο ανδρών, ο οποίος βρίσκεται δεξιά και φοράει καπέλο. Ο άνδρας αυτός φέρεται να κρατούσε την τσάντα με τους πυροκροτητές, την οποία εξουδετέρωσαν αργότερα οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο, ενώ δεν βρέθηκαν όπλα.

tritos_kamikazi_o_laaxraoui-2


Ποιοι είναι οι τριμοκράτες των Βρυξελλών

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου ο Μπραχίμ ελ Μπακράουϊ (δεξιά στην φωτογραφία) ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Ο 27χρονος αδερφός του Χαλίντ ελ Μπακράουϊ (αριστερά στην φωτογραφία) ήταν ο καμικάζι αυτοκτονίας που χτύπησε το μετρό στο Μαελμπέκ. Τα δύο αδέρφια είναι Βέλγοι πολίτες και ταυτοποιήθηκαν από το DNA στα σημεία των επιθέσεων. 

tritos_kamikazi_o_laaxraoui-4

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουϊ καταζητείται και από την Interpol. Σύμφωνα με τον φάκελο που εμφανίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Interpol ο 27χρονος αναζητείται από τις αρχές του Βελγίου για κατηγορίες τρομοκρατίας. Ο Χαλίντ ελ Μπακράουϊ το 2011 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την κλοπή αυτοκινήτου.  

tritos_kamikazi_o_laaxraoui-5

Φέρεται να είναι το άτομο που νοίκιασε με ψεύτικα στοιχεία το διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, όπου την Τρίτη 15 Μαρτίου έγινε η επιδρομή των αστυνομικών αρχών και σκοτώθηκε ένας από τους υπόπτους για τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Αλγερινός, Μοχάμεντ Μπελκαΐντ. 

Στο ίδιο διαμέρισμα η αστυνομία είχε βρει και δαχτυλικό αποτύπωμα του Σαλά Αμπντεσλάμ, του βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου με 130 νεκρούς στην γαλλική πρωτεύουσα. 

Ο 30χρονος αδερφός του, Μπραχίμ ελ Μπακράουϊ είχε φυλακιστεί το 2010, όταν μετά από ληστεία πυροβόλησε με καλάσνικοφ και τραυμάτισε αστυνομικό στις Βρυξέλλες. Ο 30χρονος είναι ο άνδρας που εμφανίζεται στη μέση στην εικόνα από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου και φοράει το ένα από τα γάντια στο αριστερό χέρι του.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.