ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μαξίμου Ικανοποιημένο από τη συνάντηση με τον Ολάντ

maximou_ikanopoiimeno_me_sunantisi_olant-14-4-16
Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από τα αποτελέσματα του τετ α τετ με τον Φρανσουά Ολάντ, χθες στο Παρίσι.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο έγινε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σε πολύ θερμό κλίμα όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Η ελληνική πλευρά συγκρατεί ως πολύ θετικό, πως από την πλευρά του Γάλλου προέδρου υπήρξε πλήρης κατανόηση για την ανάγκη να κλείσει άμεσα η πρώτη αξιολόγηση.

Η συνάντηση των αντιπροσωπειών είχε διάρκεια μιας ώρας, ενώ οι κ.κ. Τσίπρας και Ολαντ συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για περίπου 20 λεπτά της ώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είπε στον Γάλλο Πρόεδρο, ότι η αξιολόγηση θα είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών αναμεταξύ τους δεν είχαν προκαλέσει τριβές και καθυστερήσεις.

Στο σημείο αυτό μάλιστα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι κάθε καθυστέρηση που προκύπτει στη διαπραγμάτευση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και οικονομική αστάθεια στην Ευρώπη και ως εκ τούτου, η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα.

Ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησε μαζί του, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα πρέπει να καθυστερήσει άλλο.

Σε ότι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από την πλευρά των θεσμών, και ιδιαίτερα του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Ολάντ, ότι η Ελλάδα, τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε μάλιστα στον Γάλλο Πρόεδρο ζήτημα σε σχέση με τη στάση και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, λέγοντάς του πως ζητάει πράγματα που δεν υπήρχαν στην συμφωνία του Ιουλίου και πως αμφισβητεί εσφαλμένα τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς.

Ενημέρωσε μάλιστα τον κ. Ολάντ ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% του ΑΕΠ για το 2015, ενώ την Τρίτη ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πάει στο Στρασβούργο, όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στις Βρυξέλλες, όπου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Επίσκεψη στο Βερολίνο και συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ δεν προβλέπεται σε αυτό το ταξίδι του Πρωθυπουργού και όπως λένε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δεν επιδιώχτηκε καν, καθώς η κ. Μέρκελ κατέστησε σαφές στον κ. Τσίπρα στην τελευταία μεταξύ τους συνομιλία, ότι η πορεία του προγράμματος και της αξιολόγησης είναι αρμοδιότητα των θεσμών και των υπουργών Οικονομικών, δηλαδή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.