ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Ο Πάπας ανέδειξε την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού

o_papas_anedixe_tin_pagkosmia_diastasi-16-4-16
Με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, τις οποίες έκανε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της επίσκεψης στη Λέσβο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην περιοχή.

Η μεγάλη σημασία της επίσκεψης κατά τον ίδιο, έγκειται σε τρεις κυρίως λόγους: Ειδικότερα, αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού ζητήματος. 

Επίσης, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σημαίνει ότι αποτελεί το επίκεντρο και τη χώρα εκείνη που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Επιπλέον, η ενέργεια του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (σ.σ. οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα πριν από τη συμφωνία της 20ης Μαρτίου), είναι ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη και ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή για όσους χρήζουν της προστασίας της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.