ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσιρότο απαλλάσσει τους διαβητικούς από τα τρυπήματα

tsiroto_pou_apalasi_diabitikous_apo_tripimata-16-4-16
Οι περισσότεροι διαβητικοί χρειάζονται να τρυπούν το δάχτυλό τους αρκετές φορές την ημέρα, για να ελέγξουν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα τους.

Αλλά με αυτό το διαφανές τσιρότο που διαθέτει ηλεκτρικά κυκλώματα και μικροσκοπικές χρυσές πλάκες, οι διαβητικοί μπορούν να γλιτώσουν από την επώδυνη διαδικασία, καθώς οι αισθητήρες που διαθέτει μπορούν να ανιχνεύσουν τις τιμές του σακχάρου, τη θερμοκρασία αλλά και το PH του χρήστη.

Με αυτόν τον τρόπο ο διαβητικός μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για το πότε να πάρει την αγωγή του.

«Οι διαβητικοί δεν είναι και πολύ πρόθυμοι να μετρούν το σάκχαρό τους ή να κάνουν μια ένεση ινσουλίνης δημοσίως. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη διαχείριση της ασθένειάς τους. 

Πράγματα τα οποία ο διαβητικός πρέπει να κάνει σε καθημερινή βάση, γίνονται μία φορά το δεκαπενθήμερο. Η συγκεκριμένη καινοτομία κάνει τον έλεγχο του διαβήτη ανώδυνο. 

Επίσης, δεν είναι ορατός στους άλλους και δεν προκαλεί άγχος στον ασθενή» υποστήριξε ο Ντάε Χιονγκ Κιμ, καθηγητής χημικής και βιολογικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Οι αισθητήρες του τσιρότου στέλνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνουν από τον ιδρώτα του ασθενή σε μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο. 

Εάν η εφαρμογή κρίνει ότι ο ασθενής πρέπει να πάρει την αγωγή του, τόσο οι μικροβελόνες που υπάρχουν στο τσιρότο εγχύουν το υγρό, το φάρμακο που έχουν. 

Είναι μια διαδικασία ανώδυνη σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο.

«Νομίζω ότι αυτό το έμπλαστρο μπορεί να διατεθεί σύντομα εμπορικά, αφού καθοριστούν οι τεχνικές διαδικασίες και ο τρόπος μαζικής παραγωγής του.

Ωστόσο, για να διαθέσουμε το έμπλαστρο για εμπορική χρήση, πρέπει να φτιαχτούν νέα εργοστάσια, νέες γραμμές παραγωγής και πρέπει να πάρουμε και την πιστοποίηση. 

Πρέπει να γίνουν επίσης οι απαραίτητες δοκιμές σε ζώα και κλινική παρακολούθηση της διαδικασίας, γιατί το φάρμακο από το έμπλαστρο εγχέεται στο σώμα. 

Χρειάζεται νομίζω περισσότερα από πέντε χρόνια για να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες» εξήγησε ο Ντάε Χιονγκ Κιμ, καθηγητής χημικής και βιολογικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διαβήτη έχουν 422 εκατομμύρια ενήλικοι σε όλο τον κόσμο. 1,5 εκατομμύριο θάνατοι οφείλονται ετησίως σ’ αυτή την ασθένεια.

ΠΗΓΗ: euronews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.