ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνεργασία του υπ.Εργασίας-Παιδικών Χωριών SOS για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

ypourgio_ergasias_kai_paidiko_xwrio_sos_gia_ta_asunodeuta_prosfiggopoula-5-4-16
Με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, αποφασίστηκε και υλοποιείται, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ένα πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Ανάμεσα και στους τρεις φορείς υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο θα προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και τη νομική κάλυψη, για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού, που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια, που μπορεί να επεκταθεί για άλλους έξι μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.