ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στις 25 Μαΐου η πολυεθνική άσκηση υποβρυχίων "Pacific Reach 2016"

askisi_upubrixion_10-5-16
Το ναυτικό της Νότιας Κορέας θα πραγματοποιήσει διεθνή άσκηση υποβρυχίων με τη συμμετοχή μονάδων από έξι χώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Η άσκηση έχει την κωδική ονομασία “Pacific Reach 2016” με τη συμμετοχή υποβρυχίων από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, αλλά και τη Νότια Κορέα.

Τα επιχειρησιακά σενάρια της άσκησης θ' αρχίσουν να υλοποιούνται στις 25 Μαίου και αυτή θα είναι διάρκειας 10 ημερών, με περιοχή διεξαγωγής τη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κορεατικής Χερσονήσου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην άσκηση θα έχουν καθεστώς παρατηρητών 12 χώρες, μεταξύ αυτών, η Κίνα και η Ρωσία, ενώ η υλοποίηση των επιχειρησιακών σεναρίων θα επικεντρωθεί στη διαλειτουργικότητα μεταξύ των υποβρυχίων και λοιπών ναυτικών μονάδων.

Πρόκειται για την 7η διεξαγωγή της πολυεθνικής άσκησης που ξεκίνησε στη Σιγκαπούρη το 2000, ενώ τη διοργανώνει για δεύτερη φορά η Νότια Κορέα, από το 2004.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.