ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Προτεραιότητα η καθημερινότητα των πολιτών

tsipras_protereotita_oi_polites
Στον «κόφτη χρέους» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. «Εμείς διαχειριζόμαστε με σεμνότητα τις επιτυχίες που φέρνουμε μέσα από την διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως χρόνος για πανηγυρισμούς θα υπάρχει όταν μειωθεί η ανεργία και μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο κόφτης χρέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για νέα εποχή ανάπτυξης και σταθερότητας και τόνισε πως με αυτό τον τρόπο δίνεται ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. 

«Αυτή η εξέλιξη τελειώνει την υπόθεση Grexit και ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την επιτροπεία και την κρίση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι από τη διαρκή διαπραγμάτευση η κυβέρνηση πέτυχε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον κόφτη χρέους χωρίς να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της. Ακόμη, είπε πως η κυβέρνηση πέτυχε την προστασία της πρώτης κατοικίας και των δανειοληπτών, αλλά και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες «γίναμε μάρτυρες προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης για τις off shore» και έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και της αντιπολίτευσης. «Άλλοι ήταν αυτοί που το έβαλαν στα πόδια και ίσως ακόμη τρέχουν για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η κοινωνία είναι κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, αναζητά διέξοδο και προοπτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα «να προχωρήσουμε σε ένα ξέφωτο όπου υπάρχει προοπτική ανάκαμψης. Αυτή τη δυνατότητα δεν μπορούμε να την ξοδέψουμε». Μάλιστα, έκανε λόγο για εποχή «δίκαιης ανάπτυξης», τονίζοντας πως σε μία χώρα που έχει χάσει το ένα τέταρτο του εθνικού της πλούτου σε έξι χρόνια, η ανάπτυξη πρέπει γίνει ταυτόχρονα με την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

«Προτεραιότητα η καθημερινότητα των πολιτών», σημείωσε ο πρωθυπουργός και είπε ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή όχι μόνο των βαρών αλλά και των ωφελημάτων. «Καθήκον μας οι πολίτες να νιώσουν προστατευμένοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αναφερόμενος στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημείωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα του 2015 δεν είναι μόνο αριθμοί, «είναι 700 εκατ. ευρώ που έχουμε την δυνατότητα να στηρίξουμε τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη». Ακόμη, αναφέρθηκε στην έκπτωση 15% από την ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές.


Τσίπρας: Σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε αδιαφορώντας για τις επιθέσεις και το λαϊκισμό - Έχουμε καθήκον να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση

Στις αναγκαίες θεσμικές τομές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι η φύση των παρεμβάσεων αυτών προϋποθέτει διαδικασίες ευρείας διαβούλευσης και συναινέσεων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση ανοίγει την συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σύσταση ομάδας εργασίας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, για να κατατεθούν προτάσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στις 21 Ιουνίου θα επισκεφτεί τη χώρα μας ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ενώ στις αρχές του Ιουλίου μαζί με μέλη της κυβέρνησης θα ταξιδέψει στην Κίνα προκειμένου να ανοίξει ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας με μία από τις πιο -όπως είπε- ισχυρές οικονομίες παγκοσμίως. 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης και οι προκλήσεις είναι μεγάλες και ότι θα «πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για να λυθούν τα προβλήματα συντονισμού». 

Ζήτησε επιτάχυνση των διεργασιών σε όλα τα υπουργεία και μεγαλύτερη ταχύτητα στη παραγωγή κυβερνητικού έργου. 

«Σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε αδιαφορώντας για τις επιθέσεις και το λαϊκισμό» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους υπουργούς και πρόσθεσε ότι «έχουμε καθήκον να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.