ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Όσοι προβλέπουν ναυάγιο θα διαψευσθούν

tsipras_osoi_prblepoun_nauagio_tha_diapseutoun_4-6-16
«Η σελίδα έχει αλλάξει» και στόχος της κυβέρνησης είναι η «δίκαιη ανάπτυξη», υπογραμμίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρωθυπουργός. 

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία για το χρέος είναι «ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να πετύχουμε», ενώ διαμηνύει ότι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία, όπως συνέβη με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «άκρως διχαστικό λόγο». 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται ακόμα στις αλλαγές που θα επέλθουν στον εκλογικό νόμο και επισημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2019. 

Σχετικά με το κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται με «διαφορετικές ταχύτητες», ενώ σημειώνει ότι «την κριτική από τα αριστερά οφείλουμε να την ακούμε πολύ προσεκτικά». 

Για την ανάπτυξη
«Επόμενος στόχος της κυβέρνησης η “δίκαιη ανάπτυξη” που θα συνοδεύεται με ολοένα ισχυρότερη κοινωνική προστασία, με στήριξη της εργασίας και της μικρής και μεσαίας οικονομίας, αλλά και με αναλογική κατανομή του οφέλους, όπως ακριβώς κατανεμήθηκαν και τα βάρη» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας για τον προγραμματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τους στόχους της νέας περιόδου. 

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης

«Με την πρώτη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου. Μπορούμε λοιπόν να πούμε πια ότι η σελίδα έχει αλλάξει και η νέα περίοδος, προς την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει αρχίσει» εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. 

Για το χρέος

Για το χρέος και τα μέτρα ελάφρυνσής του ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «μπορεί τελικά να καταλήξαμε σε συμβιβασμό ώστε να μην αναγκαστεί το γερμανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη συμφωνία πριν τις γερμανικές εκλογές, ωστόσο, για πρώτη φορά, δεν έχουμε υποσχέσεις αλλά σαφείς δεσμεύσεις. Και το σημαντικότερο: η συμφωνία προβλέπει έναν “κόφτη χρέους” που θα διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα καταβάλλει για αποπληρωμή του χρέους περισσότερο από το 15% του ετήσιου ΑΕΠ της.».

Η στάση του ΔΝΤ
Για το ΔΝΤ τις θέσεις του Ταμείου για το ελληνικό χρέος και την εμπλοκή του στο πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «το ταμείο έχει θετικές θέσεις για το χρέος, αλλά την ίδια στιγμή, έχει θέσεις που θα τις χαρακτήριζα πολύ αρνητικές για πολλά άλλα ζητήματα. Και δυστυχώς, η διαπραγμάτευση δεν είναι α λα καρτ, να παίρνεις από τον καθένα ό,τι σε βολεύει και να κλείνεις έτσι τη συμφωνία. Οφείλεις να διαπραγματευτείς πάνω στη συνισταμένη των θέσεων που έχουν οι θεσμοί». 

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.