ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εντυπωσίασε ο αγώνας ηλιακών οχημάτων στη Λευκωσία

agonas_iliakon_autokiniton_kupros
Ενθουσίασε το κοινό μια ακόμη φορά ο συναρπαστικός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων, που φέτος εντάσσεται στο πλαίσιο των 10 χρόνων από την ίδρυση του ...
Ινστιτούτου Κύπρου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στον συναρπαστικό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας την Κυριακή, 26 Ιουνίου, διαγωνίστηκαν δέκα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούσαν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες με ενέργεια. Η αλλιώτικη αναμέτρηση με μόνο καύσιμο τον ήλιο, πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα σε δεκάδες ντόπιους και ξένους.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Hyperion 1, τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα της Club “RA” Limassol με το όχημα First, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε το όχημα Hyperion 2 της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου. Το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού απέσπασε το όχημα Ερμής της Σχολής Αγίου Λαζάρου Λάρνακας που σχεδίασε ο μαθητής Χρήστος Ηλία. Τιμητικά βραβεία δόθηκαν επίσης στις ομάδες Club “RA” Limassol με το όχημα Little Sunny, στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου με το όχημα Φοίβος, στην Ελληνική Σχολή Pascal και Pascal English School με το όχημα Solevo 5, στην ομάδα SunRacers με το όχημα SunRacer και στην ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Κύπρου που κατασκεύασαν ηλιακό υβριδικό ταξί, το οποίο βραβεύτηκε στα Stelios Awards 2015.

Η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των βραβείων στους νικητές πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας και τα βραβεία απένειμαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, o Δήμαρχος Κυθραίας Δρ Πέτρος Καρεκλάς και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Κύπρου Ευριπίδης Στεφάνου.

Ο Αντιπρόεδρος Διοίκησης του Ινστιτούτου Κύπρου Μιχάλης Γιάγκου ανέφερε ότι ο φετινός αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των 10 χρόνων από την ίδρυση του ΙΚυ, ενώ τόνισε ότι η εμπλοκή των νέων σε τέτοιους αγώνες προκαλεί το ενδιαφέρον τους για την καινοτομία, την έρευνα, τις επιστήμες, την τεχνολογία, αλλά και την ανάπτυξη και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τονίζοντας, ότι χιλιάδες αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους της Κύπρου, εκπέμποντας επιβλαβείς ρύπους, ενώ πρόσθεσε ότι η ηλιακή ενέργεια αποτελεί για την οικονομία της χώρα μας και ειδικότερα για τον τομέα των μεταφορών, τη μόνη μακροπρόθεσμη, αναπτυξιακή και βιώσιμη λύση.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το Σάββατο 25 Ιουνίου με μια εντυπωσιακή παρέλαση των ηλιακών οχημάτων, που διέσχισαν τις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, καταλήγοντας στην Πλατεία Ελευθερίας όπου το κοινό θαύμασε από κοντά τα μοναδικά αυτοκίνητα, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν φοιτητές και μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον αγώνα.

iliaka1

kupros

Πηγή:sigmalive.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.