ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι συνέβη στο Καναντέρ στα Δερβενοχώρια και έκανε αναγκαστική προσγείωση;

anagkastiki_prosgiosi_kananter_sta_derbenoxoria
Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής....
(26.06.2016) όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου (25.06.2016) κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δυο πιλότοι του καναντέρ είναι σώοι. Έχουν τραυματιστεί αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει, καθώς και συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης. Οι πιλότοι θα μεταφερθούν προληπτικά στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα πάντως με την Αεροπορία, το αεροσκάφος κατέπεσε σε απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου από τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ και έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη. Τα υπόλοιπα, μαζί με πέντε ελικόπτερα και τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Το πρόβλημα που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ώρα που οι πιλότοι του αεροσκάφους πετούσαν πάνω από τη φωτιά κι έριχναν νερό, εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του.

Το αεροσκάφος αντιμετώπισε απώλεια ώσης και έτσι οι πιλότοι κατέφυγαν στην επιλογή της αναγκαστικής προσγείωσης, η οποία ήταν "βαρέου τύπου", κάτι που σημαίνει πως το αεροσκάφος χτύπησε στο έδαφος με ορμή, με την κατάληξη να είναι ευτυχώς αίσια για τους δύο πιλότους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.