ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Handesblatt: Το έκτακτο σχέδιο του Σόιμπλε για την έξοδο της Βρετανίας

ektakto_sxedio_soimple
Το έκτακτο σχέδιο ανάγκης που είχε εκπονήσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε περίπτωση Brexit φέρνει στο… φως η Handesblatt. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται σε ένα εγχειρίδιο οκτώ σελίδων με τίτλο «γερμανική στρατηγική αναφορικά με το Brexit».

Το έγγραφο αναφέρει πως αν επέλθει Brexit θα πρέπει να γίνουν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις εξόδου ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Βρετανία, αν και σημειώνεται πως πρόκειται για «δύσκολο διαζύγιο» για το οποίο υπάρχει «το χρονικό περιθώριο μιας διετίας που προβλέπεται από το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβώνας». Αναφέρεται επίσης πως πρέπει να επιτευχθεί ένα καθεστώς σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα αποτελεί μία συνδεδεμένη χώρα - εταίρο».

Το έγγραφο ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, εφιστά την προσοχή σε ό ,τι αφορά την «πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ» καθώς «αν η Βρετανία μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τα πλεονεκτήματα της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ χωρίς να είναι μέλος της, θα μπορούσαν να προκύψουν "μιμητές". Οπότε θα πρέπει να αποφευχθούν τα ‘παράλογα κίνητρα’ προκειμένου να μην ακολουθήσουν το δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, άλλα κράτη - μέλη» όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Ουγγαρία.


ΠΗΓΗ: www.enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.