ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυτοί είναι οι νέοι τρόποι καλλιέργειας για το κρητικό χασίς

veoi_tropoi_kaliergias_xasis
Η εξάλειψη της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών...
αναμφισβήτητα αποτελεί προτεραιότητα της αστυνομίας σε κάθε περιοχή της χώρας, με τα κατά τόπους τμήματα δίωξης ναρκωτικών να βρίσκονται στις επάλξεις νυχθημερόν, προκειμένου να πατάξουν τη μάστιγα των ναρκωτικών και να περιορίσουν το εμπόριο του λευκού θανάτου στις πιάτσες των τοξικομανών.

Ποσό μάλλον στο δικό μας νησί, όπου παρατηρείτο ανέκαθεν καλλιέργεια κάνναβης, αλλά και διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών, ακόμη και σκληρών, για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια.

Η ευρηματικότητα των καλλιεργητών χασίς και η λεπτομερής οργάνωση, με την οποία έχουν στήσει την “επιχείρηση” τους, αρκετές φορές αφήνουν άφωνους τους αστυνομικούς, που τις εντοπίζουν, καθώς πρόκειται για πολύ καλά διαβασμένους και… επιστημονικά καταρτισμένους.

Νέοι τρόποι καλλιέργειας κάνναβης

Πέρα από το συνηθισμένο τρόπο καλλιέργειας και αποξήρανσης της κάνναβης, σε δύσβατες απόκρημνες περιοχές, με ανεπτυγμένη βλάστηση γύρω από αυτές για να μη φαίνονται, τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη παρατηρούνται και μέθοδοι, οι οποίες απαιτούν ειδικές γνώσεις και μεθοδικότητα.

Η μέθοδος που έχει εντοπιστεί αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο είναι η υδροπονική, η οποία χρησιμοποιείται εντός του χώρου του καλλιεργητή, είτε στο σπίτι του είτε σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα δενδρύλλια χασίς που καλλιεργούνται με τη συγκεκριμένη μέθοδο, φυτεύονται σε κάποιο υπόστρωμα, είτε αφρολέξ είτε χώμα και πάνω σε αυτό αναπτύσσονται και μεγαλώνουν.

Μία άλλη μέθοδος είναι η αεροπονική, η οποία διαφέρει από την προηγούμενη ως προς το υπόστρωμα, είναι πιο εξελιγμένη και είχε εντοπιστεί στο Ηράκλειο πριν από δύο χρόνια.

Σε αυτήν δεν υπάρχει χώμα ή αφρολέξ, αλλά τα δενδρύλλια φυτεύονται μέσα σε σωλήνα, ο οποίος συνδέεται με ένα μεγάλο βαρέλι, όπου οι καλλιεργητές έχουν ρίξει όλες εκείνες τις ουσίες που χρειάζονται για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων. Δηλαδή παράγουν το “εμπόρευμα” μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Τα ναρκωτικά “των διακοπών”

Κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κρήτη κάνουν την εμφάνιση τους νέες ναρκωτικές ουσίες, τα ναρκωτικά “των διακοπών”.

Πρόκειται για παραισθησιογόνα χάπια, τα οποία εμφανίζονται στα νυχτερινά μαγαζιά της Κρήτης με τους ξένους επισκέπτες του νησιού και επιστρέφουν πάλι στις χώρες τους με το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτές οι ναρκωτικές ουσίες έρχονται στο νησί μας με τουρίστες κυρίως από την κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι τα φέρνουν μαζί τους για να τους μείνουν οι διακοπές τους “αξέχαστες”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ναρκωτικές ουσίες, όπως το “shisha”(οπιούχο), που είναι μείγμα βενζίνης, λαδιού, υγρών μπαταρίας και άλλων συστατικών, που χαρακτηρίζεται ως μία “ελαφριά έκδοση” της ηρωίνης, είχε εντοπιστεί πρώτη φορά πέρυσι στην Κρήτη, αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα.

Την ίδια ώρα η ναρκωτική ουσία που κάνει θραύσει στην Αμερική και όπως λέγεται “τρώει” τη σάρκα του χρήστη, το “Krokodil”, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ μέχρι τώρα ούτε στο νησί μας, αλλά ούτε και σε άλλος μέρος της Ελλάδας.

Ωστόσο αστυνομικοί εκτιμούν, όπως αναφέρουν στο cretapost, ότι τα επόμενα χρόνια δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε κι αυτά τα ναρκωτικά να κυκλοφορούν στη χώρα μας, καθώς τα “νέα” τρέχουν γρήγορα από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της υφηλίου.


cretapost.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.