ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ένα και μοναδικό αυτοκίνητο της αστυνομίας έφραζε την είσοδο του πεζόδρομου στη Νίκαια!

nikaia
Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία δέχεται έντονες επικρίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί τη νύκτα της περασμένης...
εβδομάδας που έγινε η φονική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε να διενεργηθεί έρευνα στην αστυνομία για τα μέτρα που έλαβε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε την κίνηση αυτή μετά τις κατηγορίες πολιτικών από τη Νίκαια ότι οι ρυθμίσεις, στις οποίες είχε προβεί η αστυνομία, ήταν ανεπαρκείς για τις εκδηλώσεις με ευκαιρία την εθνική εορτή της Γαλλίας, στη διάρκεια των οποίων ο δράστης οδήγησε ένα μεγάλο φορτηγό σε ζώνη όπου απαγορευόταν η κυκλοφορία και σκότωσε 84 ανθρώπους που αναχωρούσαν αφού είχαν παρακολουθήσει το θέαμα των πυροτεχνημάτων.

Κατά την έρευνα που θα πραγματοποιήθεί από το σώμα επιθεώρησης της αστυνομίας, που στη Γαλλία είναι ευρέως γνωστό ως «η αστυνομία της αστυνομίας», θα εξετασθεί λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο είχε αποκλεισθεί η περιοχή για τις εκδηλώσεις της 14ης Ιουλίου, καθώς και το πώς ελεγχόταν.

Την κίνηση επιδοκίμασε ο Κριστιάν Εστροζί, ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, όπου βρίσκεται η Νίκαια.

Ο δεξιός πολιτικός είχε ηγηθεί της επίθεσης εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, διατυπώνοντας εναντίον της κατηγορίες για χαλαρά μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ένα και μοναδικό αυτοκίνητο της αστυνομίας έφραζε την είσοδο του πεζόδρομου στην Promenade des Anglais όταν έφθασε το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Liberation, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που χαρακτήρισε την πληροφορία «μη αληθή».

Σύμφωνα με τη Liberation, πουν επικαλείται «αστυνομική πηγή που είδε τις εικόνες από το σύστημα παρακολούθησης... ένα και μοναδικό αυτοκίνητο της αστυνομίας, και συγκεκριμένα της δημοτικής αστυνομίας, βρισκόταν στην είσοδο του πεζόδρομου από την πλευρά της θάλασσας» στο σημείο όπου η οδική αρτηρία είχε πεζοδρομηθεί το βράδυ της γιορτής όταν έφθασε το φορτηγό.

Κανένα μέλος της γαλλικής αστυνομίας δεν ήταν παρόν εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται έναν μάρτυρα. «Για την ακρίβεια , οι δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας είχαν δώσει τη θέση τους στις 20.30 στη δημοτική αστυνομία. Κατά συνέπεια, κανένα αυτοκίνητο της γαλλικής αστυνομίας δεν υπήρχε την ώρα εκείνη για να φράξει τον δρόμο», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.