ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στη θάλασσα έφτασαν οι φλόγες στην Εύβοια-Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

stin_thalasa_i_fwtia_stin_euboia
Μάχη με τις φλόγες σε πέντε μέτωπα στην Αττική, την βόρεια Εύβοια, τη Μάνη, το Ναύπλιο και το Ρέθυμνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Το ισχυρότερο μέτωπο εντοπίζεται στη βόρεια Εύβοια στην περιοχή της Φαράκλας. Η πυρκαγία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.



Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και αυτή την ώρα έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, όπως ανέφερε πριν από λίγο στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ επισήμανε πως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Ρέθυμνο: Πυρκαγιά στην περιοχή Σαχτούρια 

Σε εξέλιξη, από αργά το μεσημέρι, εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σαχτούρια και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό 'Αγιος Παύλος, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις Μέλαμπες.

Την μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνονται χωρίς την βοήθεια πτητικών μέσων που δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε ύφεση το μέτωπο στις Ερυθρές

Στην Αττική υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ερυθρές Αττικής. Η φωτιά είχε πλησιάσει σε οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά αποσοβήθηκε εγκαίρως ο κίνδυνος από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πριν από λίγο αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 υδροφόρα οχήματα.

Στις Ερυθρές Αττικής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε οικισμό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το πύρινο μέτωπο.


real.gr

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρδάτι Λασιθίου
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.