ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συναγερμός στα Δωδεκάνησα: Έξι επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι τρέχουν στα σύνορα για να μην μπουν πραξικοπηματίες στην Ελλάδα

sunagermos_sta_dodekanisa
Ηρεμία επικρατεί σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία, ωστόσο η κατάσταση ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων...
είναι ιδιαίτερα θερμή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην παρουσία δυνάμεων και από τις δύο πλευρές.

Πριν λίγο πηγές του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν ότι μεταστάθμευσαν σε νησιά της Δωδεκανήσου έξι υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Ρόδο έχει μετασταθμεύσει και ένα επιπλέον ελικόπτερο τύπου Super Puma.

Την ίδια ώρα συγκεκριμένη μονάδα των καταδρομών έχει λάβει ειδικές εντολές και έχει αναπτυχθεί σε επίκαιρες θέσεις στην ίδια περιοχή.
Παράλληλα μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενισχύθηκαν και με ηλεκτρονικά μέσα και τα ελικόπτερα που διαθέτουν ελέγχουν κάθε σπιθαμή των θαλάσσιων συνόρων.
Απ' την απέναντι πλευρά είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ από χθες υπάρχει σημαντική κινητικότητα, στην περιοχή της Μαρμαρίδας οι Τούρκοι δεν προέβησαν σε καμία παραβίαση, ενώ αποφεύγουν την παραμικρή προκλητική κίνηση.
Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει κάποιου είδους ανοιχτή γραμμή καθώς είναι εμφανές ότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί τη δημιουργία έντασης.
Ουσιαστικά οι ελληνικές δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό από χθες τις πρωινές ώρες όταν και ενημερώθηκαν για την αναζήτηση από τουρκικής πλευράς φυγάδων πραξικοπηματιών.
Καθώς πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο για ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος οι οποίοι πήραν μέρος στην επιχείρηση κατά του Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να αφήσει ανοιχτό το παραμικρό ενδεχόμενο αυτοί οι άνθρωποι να περάσουν σε ελληνικά ύδατα ή σε ελληνικό έδαφος.
Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκαν σύγχρονα πλωτά και πτητικά μέσα στα Δωδεκάνησα ώστε η κίνηση αυτή να ελεγχθεί αν είναι δυνατό ήδη από τη θάλασσα, ενώ οι δύναμη των καταδρομών έχει λάβει επίκαιρες θέσεις σε σημεία όπου είναι δυνατό να επιχειρήσουν να αποβιβαστούν.
Είναι χαρακτηριστικός ο συναγερμός που ξέσπασε χθες το μεσημέρι όταν δυο φουσκωτά εντοπίστηκαν ανοιχτά της Σύμης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.