ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το χρυσό κλειδί στη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

korakaki
Επιμέλεια: Βασίλης Αναστασιάδης
Τα τείχη «γκρέμισαν» οι κάτοικοι της Νιγρίτας Σερρών για να υποδεχθούν την Άννα Κορακάκη...
Τη δική τους Άννα. Το κορίτσι τους, που έγινε η Άννα ολόκληρης της Ελλάδας. Το «χρυσό» κορίτσι που πριν από 24 βράδια σημάδεψε το χρυσό και τις …καρδιές των Ελλήνων πετυχαίνοντας έναν ανεπανάληπτο άθλο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο με τη κατάκτηση δύο μεταλλίων. Η Άννα που κατά το… ήμισυ είναι Σερραία αφού η μητέρα της, η κ. Φώνη Χριστοδούλου κατάγεται από τη Νιγρίτα (με γονείς από την Καλλιθέα Νιγρίτας και την Τερπνή). Η Σερραία μητέρα που είναι η «ψυχή» αυτής της ταλαντούχας οικογένειας. Η Άννα από μικρή παρακολουθούσε τα «Γερακίνεια», τις πολιτιστικές εκδηλώσεις-θεσμό για την περιοχή της Βισαλτίας. Αυτό το καλοκαίρι ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Η «χρυσή» κοπέλα που έκανε όλους τους κατοίκους της περιοχής υπερήφανους. Η πλατεία της Νιγρίτας «πλημμύρισε» από κόσμο, από εκατοντάδες μικρά παιδιά που ήθελαν μια φωτογραφία κι ένα αυτόγραφο από την αγαπημένης τους αθλήτρια και η Άννα τους έκανε με χαρά το χατίρι. Για περισσότερες από τρεις ώρες η χρυσή Ολυμπιονίκης υπέγραφε αυτόγραφα κι έβγαινε φωτογραφίες. Ακόμα ένα δείγμα του σπάνιου χαρακτήρα της. Μια αθλήτρια πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά. Η Άννα Κορακάκη συγκινημένη παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης και απευθυνόμενη στους κατοίκους της Νιγρίτας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι απόψε εδώ. Παρακολουθούσα από μικρό παιδί αυτές τις εκδηλώσεις. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτόν τον τόπο. Από εδώ κατάγεται η μητέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη Δήμαρχο που μου έκανε αυτήν την τιμή να μου δώσει το χρυσό κλειδί της πόλης. Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ. Θα χαρώ πάρα πολύ να μιλήσω και να γνωρίσω όλα τα παιδιά».

με- οικογένοια-δήμαρχο

Ο πατέρας και προπονητής της Άννας, κ. Τάσος Κορακάκης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του ιδιαίτερα όταν μαζί με τη σύζυγο του, την Άννα και το γιο του Διονύση (ο επόμενος Ολυμπιονίκης )είδαν από μια γιγαντοοθόνη αποσπάσματα από τον αγώνα που η Άννα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και την απονομή: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στον τόπο από τον οποίο κατάγεται η γυναίκα μου. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί αυτόν τον τόπο τον επισκεπτόμαστε πολύ συχνά. Οι στιγμές που ζήσαμε με την Άννα στο Ρίο είναι απερίγραπτες, τρομερές στιγμές που δεν θα ήθελα να περιγράψω με λόγια. Θα ήθελα να έρθουν όλα τα παιδιά πάνω να βγούνε φωτογραφίες με την Άννα. Νιώθω πολύ συγκινημένος. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Σας ευχαριστώ πολύ». Συγκινημένη και η Σερραία μητέρα της χρυσής Ολυμπιονίκη, η κ. Φώνη Χριστοδούλου η οποία είπε: « Είναι για μένα διπλή χαρά, η πόλη μου βραβεύει το παιδί μου. Οι Άννα έδωσε πολλούς μεγάλους αγώνες για να φτάσουμε εδώ. Σας ευχαριστούμε όλους και εύχομαι όλοι να έχετε την υγεία σας και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».

νιγρίτα
Η Δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης στην Άννα Κορακάκη που όπως τόνισε: «Η Άννα είναι δικό μας παιδί. Έτσι το αισθανόμαστε. Τιμάμε τη μεγάλη Ολυμπιονίκη, της δίνουμε το χρυσό κλειδί της πόλης Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς γιατί οι ρίζες της είναι από τη δικιά μας περιοχή. Μας γεμίζει συγκίνηση όλους γιατί η Ελληνική σημαία βρέθηκε στον ψηλότερο ιστό. Ήταν ότι το καλύτερο που είχε να χαρίσει η Άννα Κορακάκη για την Ελλάδα».

μιλαει-πρόεδρος
Η χρυσή Ολυμπιονίκης ήταν αυτή που άναψε τη φλόγα της 14ηςΛαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Τερπνή. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρος Τσελεπής της πρόσφερε δώρα αναμνηστικά των Εθελοντών αιμοδοτών και την παρουσίασε συγκινημένος στους κατοίκους της Τερπνής: «έχουμε την μεγάλη τιμή της Ελλάδος την Άννα Κορακάκη. Το χωριό μας, η Τερπνή Σερρών, όπως σε όλα πρωτοστατεί, υποδέχεται τη χρυσή Ολυμπιονίκη με τη φλόγα της αγάπης, της εθελοντικής αιμοδοσίας, τη φλόγα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εθελοντών αιμοδοτών. Η φλόγα που ξεκίνησε από τον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας, περιδιαβαίνει όλη την Ελλάδα για δύο μήνες και θα καταλήξει στην Αθήνα στις 14 Οκτωβρίου».

με-διμοσιογράφους
Η Άννα Κορακάκη και ο πατέρας της ευγενικά αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι πήραν απόφαση η Άννα να σταματήσει τις συνεντεύξεις για να αφοσιωθεί στους αγώνες που θα δώσει αρχές του επόμενου μήνα στην Ιταλία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κυπέλλων. Όσο για το που θα κάνει προπονήσεις αφού το «σκοπευτήριο» στην Δράμα… «εξαφανίστηκε» οι πληροφορίες λένε ότι αυτές θα γίνουν στην Αθήνα με τη Χρυσή Ολυμπιονίκη να είναι αποφασισμένη να αυξήσει τη συλλογή της από μετάλλια και διακρίσεις για να τα χαρούμε όλοι, αφού πλέον είναι η Άννα όλων των Ελλήνων.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.