ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κανάλι της Αυστραλίας ζητάει "συγνώμη" για τη μετάδοση που συνέδεε τον Μέγα Αλέξανδρο με την ΠΓΔΜ

kanali-australias
Συγνώμη ζητά το Κανάλι Εφτά της Αυστραλίας για τα όσα ανιστόρητα είχαν ακουστεί κατά την περιγραφή της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Οι εκφωνητές του καναλιού είχαν προβεί διασύνδεση του Φιλίππου του Β’ του Μακεδόνα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την FYROM.

Είχαν αντιδράσει έντονα τότε και είχαν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στο Κανάλι οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, Ελληνικές Κοινότητες και άλλοι ομογενειακοί φορείς.


Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρρα, γνωστοποίησε ότι έλαβε επιστολή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Καναλιού, Kerry Stokes, ο οποίος ζητάει ειλικρινώς συγνώμη για την παρεξήγηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα:

«H Πρεσβεία της Ελλάδας σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής προς τη Διοίκηση του Τηλεοπτικού Καναλιού Channel 7 σχετικά με τις ανιστόρητες αναφορές και τη διασύνδεση του Φιλίππου του Δεύτερου του Μακεδόνα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την FYROM κατά την παρουσίαση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ενημερώνει ότι η Διοίκηση του Channel 7 και συγκεκριμένα ο κ. Kerry Stokes AC, «Seven Network» Chairman, απέστειλε απαντητική επιστολή με την οποία εξέφρασε λύπη για το ως άνω γεγονός, σημειώνοντας τα ακόλουθα: “Greece can proudly claim Alexander the Great as one of their own. We apologize. It was not our network’s intention to disappoint our viewers. I do hope you will accept our sincere apologies for the miscommunication”.

Σε ελεύθερη δική μετάφραση, τα λόγια του κ. Stokes:

«Η Ελλάδα με υπερηφάνεια μπορεί να κατατάσσει τον Μέγα Αλέξανδρο ως έναν δικό της. Ζητούμε συγνώμη. Τον κανάλι μας δεν είχε πρόθεση να απογοητεύσει τους θεατές μας. Ελπίζω να αποδεχτείτε την ειλικρινή συγνώμη μας για την παρεξήγηση».

Πηγή: http://www.sbs.com.au/
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.