ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σάλος από το αισχρό φυλλάδιο του Μητροπολίτη Αμβρόσιου κατά του Φίλη

nikos-filis
Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει η υπόθεση του φυλλαδίου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, το οποίο έγινε γνωστό και στη Βουλή...
από τον υπουργό Παιδείας, Νίκου Φίλη μιας και το κυριολεκτικά κατάπτυσο φυλλάδιο καταφέρεται εναντίον του.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία αναφέρθηκε σε αυτό το φυλλάδιο, που απεικονίζει τον κ. Φίλη να κοιμάται εντός του κοινοβουλίου και με χυδαίους και άκρως ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο συγκεκριμένο φυλλάδιο υπάρχει ένα ρητό στο οποίο κοινώς σημειώνει πως οι χοντροί είναι βλάκες, με τον υπουργό να αναφέρει πως δεν θεωρεί τις αναφορές αυτές πως θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους ανθρώπους που για πολλούς λόγους μπορεί να είναι υπέρβαροι.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον Μητροπολίτη πως προτρέπει τους χρυσαυγίτες να του επιτεθούν και κάλεσε την Εκκλησία να δει το θέμα πιο στενά μιας και τα συγκεκριμένα φαινόμενα θίγουν περισσότερο την εκκλησία και όχι τον ίδιο.

"Τόσο απλά, τόσο χριστιανικά, τόσο προκλητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και κατάρα να σαπίσει το χέρι μου, ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος και πολυέλαιος δεν ακούει τους Αμβρόσιους αλλά...
συμπλήρωσε πως κάποιος ή κάποιοι “λεβέντες” μπορεί να ακούσουν αυτές τα κατάρες και προτροπές του κ. Αμβροσίου που είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή γλυκιά ελπίδα του έθνους…" και κάλεσε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να πάρει θέση…

Το φυλλάδιο, σύμφωνα με τον κύριο Φίλη, μοίρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με τη φωτογραφία του Υπουργού Παιδείας -στην οποία φαίνεται σα να κοιμάται στη Βουλή- συνοδεία μειωτικών χαρακτηρισμών. Ο κύριος Φίλης μάλιστα, είπε ότι αυτές οι αναφορές δε θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους υπέρβαρους, καθώς "οι χοντροί είναι βλάκες".

Εικόνα από το ThestivalΕικόνα από το Thestival
Στα φυλλάδια αυτά ο ιεράρχης, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη "ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο". Καλεί τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν "τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων".

Μάλιστα, ο Αμβρόσιος κάνει λογοπαίγνιο, ότι "ο Φίλης δεν είναι... Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας".

Αναφέρεται και η ρήση "παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον", δηλαδή "το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου".
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.