ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Κύπρος διαφωνεί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

kasoulidis
Τη στήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες του ειδικού διαμεσολαβητή για τη Συρία Staffan De Mistura, αλλά και τη διαφωνία της χώρας με την...
ιδέα επιβολής κυρώσεων προς τη Ρωσία, μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο ο Υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει το συντομότερο να συμφωνηθεί η παύση των εχθροπραξιών στο Χαλέπι, να επιτραπεί κατεπειγόντως η ανθρωπιστική βοήθεια και στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διεργασίες της πολιτικής μετάβασης στη χώρα.  Ο Ι.Κασουλίδης διαφώνησε με την όποια ιδέα επιβολής κυρώσεων και υποστήριξε την πολιτική οδό με υπομονή και επιμονή. Ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική μνεία και στο ρόλο της ΕΕ για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με άμεση προώθηση της πρωτοβουλίας της Ύπατης Εκπροσώπου Federica Mogherini και του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη. Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε μάλιστα διμερή συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο Mogherini με την οποία συζήτησε την κατάσταση στη Συρία, τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και πιθανές ημερομηνίες για πραγματοποίηση επίσκεψής της στην Κύπρο.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών ενημερώθηκαν για τα διαμειφθέντα στις συναντήσεις της Λωζάνης και του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκαν κατά το σαββατοκύριακο, και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς η ΕΕ θα μπορέσει να διαδραματίσει ουσιαστικότερο ρόλο στο Συριακό και συμμετείχαν σε εκτενή συζήτηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία κ.  DeMistura και υιοθετήθηκαν σχετικά Συμπεράσματα. 

Στο δεύτερο κομμάτι της ατζέντας, και σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις σχέσεις ΕΕ-Τυνησίας, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ΕΕ έχει καθήκον να στηρίξει την Κυβέρνηση της χώρας στις προσπάθειες της για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διαφθοράς, αλλά και στην υιοθέτηση οικονομικών μέτρων για να επανέλθει η ανάπτυξη στη χώρα και να υπάρξει πτώση της ανεργίας.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ι.Κασουλίδης υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης της ασφάλειας και προώθησης της σταθερότητας όχι μόνον στη Τυνησία αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Βορείου Αφρικής-Μαγκρέμπ, και τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου, η οποία διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην περιοχή. 

Αύριο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων για το Εμπόριο το οποίο θα απασχολήσει αποκλειστικά η Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της.   Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ το οποίο θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης και 21ης Οκτωβρίου 2016 και στην ενδιάμεση επανεξέταση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ).

24h.com.cy
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.