ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Σεισμός «μυστήριο» στην περιοχή του Μαχαιρά

kipros
Μια σύντομη ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης φαίνεται πως έδωσε απάντηση στις χθεσινοβραδινές ανησυχίες...
αρκετών κατοίκων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 19.33 το βράδυ, της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι “ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή του δάσους Μαχαιρά, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και εστιακό βάθος 1 χιλιόμετρο”.

Ο σεισμός έγινε κυρίως αισθητός από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές όπως η Κλήρου αλλά και σε ευρύτερες περιοχές της ορεινής Λευκωσίας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση εντούτοις, είναι ότι παρόλο που ο σεισμός καταγράφηκε από το κυπριακό τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, εντούτοις δεν καταγράφηκε ως είθισται, λίγη ώρα μετά, από τα ευρωπαϊκά κέντρα καταγραφής σεισμικών δραστηριοτήτων.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση, όπως σεισμικοί παράμετροι και διαδραστικοί χάρτες δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http:// www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080.

sigmalive.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.