ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Πίτερ Τζάκσον διασκευάζει τις «Φονικές Μηχανές»

piter-tzaxon
Το ενδιαφέρον του Πίτερ Τζάκσον για τις «Φονικές Μηχανές» του Φίλιπ Ριβ ήταν γνωστό από το 2009 και τώρα ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης-χαρτογράφος της «Μέσης Γης»(!), έκανε γνωστό πως το πρότζεκτ έχει το πράσινο φως, αλλά ο ίδιος θα κρατήσει μόνο το ρόλο του συν-σεναριογράφου και συμπαραγωγού, ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο Κρίστιαν Ρίβερς (μακροχρόνιος συνεργάτης του Τζάκσον και υπεύθυνος για τα οσκαρικά, οπτικά εφέ του «King Kong»).

H σειρά μυθιστορημάτων του Ριβ λαμβάνει χώρα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, όπου οι πόλεις είναι κινητές και περιδιαβάινουν τον πλανήτη, καταβροχθίζοντας η μία την άλλη για καύσιμα: ένα σύστημα που ονομάζεται ειρωνικά Δημοτικός Δαρβινισμός.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου: «Φαντάσου να κινείται ο κόσμος κάτω από τα πόδια σου... Φαντάσου να ζεις σε μια πόλη που διαρκώς ταξιδεύει, που οι μηχανές της δεν σταματούν στιγμή... Φαντάσου να καταβροχθίσει την πόλη σου μιαν άλλη πόλη... Φαντάσου να πέσεις από την πόλη σου και να βρεθείς μόνος κι έρημος σε έναν κόσμο ξένο...».

Ο Τζάκσον διασκεύασε το σενάριο σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα του «Άρχοντα» Φραν Γουόλς και Φίλιπα Μπόγιενς. Όσο για τον σκηνοθέτη Κρίστιαν Ρίβερς, ο Τζάκσον αναφέρει πως «...είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες μου. 

Ο συνδυασμός των συναισθημάτων και των εντυπωσιακών εικόνων των "Φονικών Μηχανών" είναι τέλεια αφορμή για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους. 

Αυτό που σκοπεύει να κάνει ο Κρίστιαν με την καταπληκτική ιστορία του Φίλιπ Ριβ θα οδηγήσει σε μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή ταινία. Μακάρι να μπορούσα να τη δω αύριο!».

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.